Gelukkige Boskamp twijfelt niet over afkoopsom Dessers: 'Maar vier miljoen'

Jan Boskamp kijkt met trots naar de finaleplaats in de Conference League van 'zijn' Feyenoord. De geliefde analist hoopt dat de Rotterdammers doorpakken en Cyriel Dessers, die een heldenrol vervulde tijdens de campagne van Feyenoord, definitief overnemen.

Na de 3-2 thuisoverwinning in eigen huis tegen Olympique Marseille, zou Feyenoord in de return genoeg hebben aan een gelijkspel. Dat lukte, waarna Feyenoord zich met een eindstand van 0-0 voor de finale van de Conference League plaatste. Daarin treft het het AS Roma van José Mourinho. "Ik denk dat de UEFA niet had verwacht dat het een finale ging worden met zulke grote clubs. Dat hebben ze toch onderschat", zegt Boskamp in gesprek met Sporza.

De finale vindt op 25 mei plaats in het Air Albania Stadion te Tirana. Het stadion heeft 'slechts' een capaciteit van zo'n 22 duizend plekken. "Er zullen volgens mij meer dan dertigduizend Feyenoord-supporters naar Albanië trekken. Ik heb vanmorgen ook meteen gebeld voor tickets. Ik wil het niet missen." De finaleplek voor Feyenoord kwam bij Boskamp toch enigszins als een verrassing binnen. "Het is een hele prestatie dat Feyenoord in de finale staat. Ik had het in juli nooit geloofd."

Afkoopsom Dessers
Tijdens de Europese-campagne was er voor Cyriel Dessers een heldenrol weggelegd. De huurling van KRC Genk schoot in tien wedstrijden twaalf doelpunten binnen. Feyenoord heeft de optie om de spits definitief over te nemen, iets wat de club volgens Boskamp moet doen. "Hij heeft zich echt in de ploeg geknokt met zijn goals als invaller. Als spits word je afgerekend op je doelpunten en hij bleef ze gewoon maken. Dan ben je een goeie spits. Zijn afkoopsom is maar vier miljoen euro, dus zou ik niet twijfelen."

Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over ‘Olympique Marseille-Feyenoord’

Feyenoord-fans furieus na beslissing UEFA: "Schaam je kapot!"

'Feyenoord identificeert nieuwe aanvaller en moet ruim één miljoen euro betalen'

Ten Hag complimenteus over Feyenoord; "Het is geweldig"

'Malacia en Lyon hebben contact over eventuele transfer'

Prachtige beelden: Emotionele Geertruida na laatste fluitsignaal

Haha! Heerlijke kleedkamerhumor van Feyenoord

'Feyenoord vraagt aan UEFA om schermen in Tirana'

Buitenlandse media vol lof over de Feyenoord-verdediging: "Marseille machteloos tegen Feyenoord"

Blijdschap van Slot enorm, maar focus op zondag: "We gaan zondag merken wat dit voor de mensen betekent"

Samenvatting: Feyenoord plaatst zich voor de finale