Openbaar Ministerie komt in actie: uitspraken Derksen worden onderzocht

Het Openbaar Ministerie gaat zich verdiepen in de uitspraken van Johan Derksen en roept betrokkenen op om zich te melden. De vaste tafelgast van Vandaag Inside vertelde in de uitzending van dinsdag over een 'jeugdzonde', hij had namelijk een kaars in de vagina van een bewusteloze vrouw gestopt. In de uitzending van woensdag nuanceerde hij dat verhaal.

‘Op basis van twee uitzendingen van het programma Vandaag Inside, afgelopen dinsdag en woensdag, heeft de hoofdofficier van het parket Noord-Nederland van het Openbaar Ministerie besloten een opsporingsonderzoek in te stellen. Dit onderzoek is gericht op de waarheidsvinding van mogelijk strafbare gedragingen waarover in dat programma gesproken is’, stelt het OM. ‘Daarbij roepen wij betrokkenen op, voor zover dat nog mogelijk is, hun verhaal te doen’.

Eerder vandaag werd ook al bekend dat sponsor Stella Fietsen om die reden is gestopt met het financieel steunen van het programma. Talpa reageerde op het voorval en gingen een gesprek plannen met de hoofdrolspeler. "Ik trek er geen woord van terug, ik bied ook mijn excuses niet aan. Het is een jeugdzonde die ik heb opgebiecht, daarmee heb ik me kwetsbaar opgesteld. Ik ben er niet trots op, maar ik heb gezegd wat ik heb gezegd. Het gebeurde in de tijdgeest van toen", aldus Derksen.