WK 2022: deze WK-wedstrijden worden op maandag 21 november gespeeld

Eindelijk is het WK 2022 in Qatar van start gegaan. In een thuiswedstrijd nam gastland Qatar het in Groep A op tegen Ecuador. Een dag later is het tijd voor een wedstrijden tussen de andere groepsgenoten, namelijk Senegal-Nederland. Ook begint het avontuur in Groep B.

Senegal-Nederland (Groep A)

Voor het eerst ooit nemen Senegal en Nederland het tegen elkaar op in een voetbalwedstrijd. Er is dus geen geschiedenis tussen de twee landen. De wedstrijd op maandag 21 november om 17:00 uur is dan ook gelijk een bijzondere.

Engeland-Iran (Groep B)

Ook voor Engeland en Iran is de ontmoeting op het WK in Qatar de eerste. Een connectie dat de twee landen op voetballend gebied hebben, is dat er vier Iraanse voetballers ooit op het hoogste niveau van Engeland hebben gevoetbald. Met vijftig wedstrijden voor Brighton in de Premier League, staat Alireza Jahanbaksh (nu Feyenoord) op één. De eerste ontmoeting tussen Engeland en Iran staat op maandag 21 november om 14:00 uur gepland.

Verenigde Staten-Wales (Groep B)

Het is te hopen dat deze wedstrijd geen herhaling wordt van het onderonsje in 2020. Destijds eindigde een oefenwedstrijd in november in een 0-0 gelijkspel. De recentste connectie die de Verenigde Staten en Wales met elkaar hebben is de transfer van Gareth Bale naar LAFC. Na jaren van ongeluk bij Real Madrid, verkaste de Welshman afgelopen zomer transfervrij naar de MLS. Een uitstekende zet, want Bale won met zijn nieuwe ploeg direct de MLS-finale van Philadelphia Union. De rechtsbuiten zorgde laat in de verlening met een doelpunt voor een strafschoppenserie, waarna LAFC won. De VS en Wales nemen het maandag 21 november om 20:00 uur tegen elkaar op.

Speelschema WK 21 november

WK 2022 Groep A Groep B Engeland-Iran Senegal-Nederland VS-Wales