Vertonghen looft Ajax voor topaffiche: "Ajax niet makkelijker dan Manchester City of PSG"

Voor Jan Vertonghen staat woensdag een speciale avond te wachten. In de achtste finales van de Champions League neemt de Belgische verdediger het met Benfica woensdagavond op tegen zijn oude werkgever, Ajax. In de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd sprak Vertonghen over de kwaliteit van Ajax en over de situatie bij Benfica. 

"Ik kijk nog steeds ieder weekend naar hun wedstrijden", vertelt Vertonghen tegenover de pers. De inmiddels 34 jaar oude verdediger speelde tussen 2006 en 2012 voor het eerste elftal van de Amsterdammers nadat hij uitkwam voor verschillende jeugdteams van Ajax. Bij Benfica maken ze er werk van om de tegenstanders zo goed mogelijk te analyseren voor de volgende wedstrijd, Vertonghen denkt dat zijn uren voor de buis niet voor niets zijn geweest. "We hebben Ajax geanalyseerd en we kennen de ploeg goed."

"Het zal zeker geen makkelijke wedstrijd worden. We spelen thuis en we hebben onze fans hard nodig", oppert de Belg. Voor hem is Ajax één van de meest gevreesde tegenstanders. "Ik zet Ajax misschien wel hoger dan Manchester City en Paris Saint-Germain. Er zijn een paar topfavorieten voor de titel, Ajax zit daar naar mijn idee niet ver vanaf." 

Waar Ajax aan kop gaat in de Eredivisie, moet Benfica voorlopig genoegen nemen met een derde plek op de ranglijst. Met een gat van twaalf punten op koploper Porto, lijkt de titel uit het zicht voor de ploeg uit Lissabon. Toch is Vertonghen hoopvol. "De laatste wedstrijden zijn niet goed gegaan, maar ik heb vertrouwen. We hebben al een aantal goede wedstrijden gespeeld in dit toernooi, dus ik geloof dat morgen geweldig wordt."

Ook interessant