Dolblije Álvarez: "Er waren nog twee of drie clubs die serieuze interesse hadden" (VIDEO)

Edson Álvarez is sinds maandag officieel speler van Ajax. De 21-jarige Mexicaan is overgenomen van Club América en moet in Amsterdam de vervanger worden van Matthijs de Ligt, die naar Juventus vertrok. Álvarez is dolblij met zijn nieuwe werkgever. De verdediger gaat spelen met rugnummer vier. 

"Ik kan het niet uitleggen. Ik ben zo blij", zegt Álvarez in gesprek met Ajax TV. "Ik ben heel blij dat de club vertrouwen heeft in mij. Ik heb veel emoties nu, maar de belangrijkste is vreugde. Ik ben echt heel blij. Op het moment dat mijn zaakwaarnemer vertelde dat er interesse was van Ajax, ben ik hard blijven werken om te zorgen dat het zou gebeuren."

'Ook in Mexico hoor je veel over de club'

De international van Mexico hoefde niet lang na te denken toen Ajax interesse toonde. "Als zo'n historische club als Ajax zich meldt, dan twijfel je geen seconde. Er waren nog twee of drie clubs die serieuze interesse hadden, maar ik wist vanaf het eerste moment wat mijn keuze zou zijn. Ajax. Zonder twijfel. Ook in Mexico hoor je veel over de club."