Turkije vol vertrouwen: "We gaan dat laten zien tegen Oranje"

Turkije blikt met veel vertrouwen vooruit op het WK-kwalificatieduel met Nederland komende dinsdag. De Turken boekten afgelopen zaterdag een 0-3 zege op Gibraltar.

Het Turks voetbalelftal kende een lastige avond in het Victoria Stadium in Gibraltar. Volgens bondscoach Şenol Güneş heeft dat te maken met het kunstgrasveld en de speelwijze van de Gibraltarezen. 

"Nederland wordt een heel andere wedstrijd. Tegen betere tegenstanders zijn onze spelers ook beter. Als we Nederland nu verslaan, hebben we opnieuw een groot voordeel. Dat is ons doel", aldus Güneş in Turkse media.

'Goede ploeg'

Beşiktaş-aanvaller Kenan Karaman, die de derde treffer voor zijn rekening nam, reist met een goed gevoel af naar de Johan Cruijff Arena. "We hebben een goede ploeg en gaan dat laten zien tegen Oranje".

Halil Dervişoğlu verwacht een moeilijke clash met Oranje. "Nederland is een lastige tegenstander. Ik en Orkun (Kökçü, red.) zijn opgegroeid in Nederland. Ik hoop dat we de wedstrijd winnen en de koploper blijven in de groep".

Huidige stand

Turkije heeft na vijf speelrondes elf punten verzameld en is nog altijd lijstaanvoerder in poule G. Nederland, dat één punt minder heeft dan de Turken, staat samen met Noorwegen op de tweede plek.

Senol Gunes Turkije WK-kwalificatie duel met Oranje