Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan overval op gezin Zahavi

In Opsporing Verzocht is dinsdagavond aandacht besteedt aan de overval op het gezin van Eran Zahavi. De PSV’er was met de spelersbus van de Eindhovenaren op weg naar Tilburg voor de wedstrijd tegen Willem II, toen zijn vrouw en zelfs kinderen thuis onder schot werden gehouden. Zijn vrouw smeekte de overvallers om haar kinderen niets aan te doen. ‘’Het gezin zal zich nooit meer zo veilig voelen als vroeger, dat hebben die overvallers op hun geweten’’, aldus een politiewoordvoerder.

Overval

Op zondag 9 mei drongen overvallers het huis van de 34-jarige aanvaller van PSV binnen. Zijn vrouw en kinderen werden daarbij vastgebonden en kregen tape op hun mond. De vrouw en één van de kinderen zouden ook zijn bedreigd met een vuurwapen. Eén van de twee overvallers liep meerdere keren de trap op om boven te zoeken naar sieraden. De vrouw schreeuwde ‘’Please, my kids are upstairs, don’t hurt my kids.’’De overvaller ging toch naar boven, terwijl Zahavi’s vrouw gedwongen haar man moest bellen van de overvallers.

Interview

Opsporing Verzocht heeft camerabeelden gedeeld en ook is er een signalement naar buiten gebracht. Zondag gaf Zahavi een interview aan De Volkskrant, waarin hij het volgende liet weten: "We moeten ermee omgaan. Het is een groot offer van mijn vrouw. Als zij zegt: ik kan hier niet meer blijven, kan niemand daar iets van zeggen. Natuurlijk zijn er nog dagen dat ze het moeilijk heeft. Maar we kunnen het aan.’’

Bekijk hieronder het fragment uit Opsporing Verzocht

Feyenoord-doelman vertrekt