Van Gaal laat zich tijdens eerste persmoment zowel positief als kritisch horen over WK-organisatie

Louis van Gaal gaf woensdag 16 november zijn eerste persconferentie in Qatar en ging tijdens dit persmoment op de situatie in Qatar. Het gastland heeft de afgelopen maanden flinke kritiek over zich heen gekregen een ook Van Gaal nam geen blad voor de mond. De bondscoach van Nederland sprak zich zowel positief als kritisch uit over Qatar en de organisatie van het WK. Zo prees hij de faciliteiten in Qatar: "Hier is altijd alles perfect geregeld. Daar ligt het niet aan", aldus de bondscoach, die daarnaast onder meer kritisch was op het tijdstip waarop het WK gespeeld wordt. De bondscoach lag daarna nog in de clinch met Valentijn Driessen.

Van Gaal ging allereerst in op de 'fantastische trainingsfaciliteiten'. De bondscoach sprak zich lovend uit over de faciliteiten in Qatar: "Het hotel is fantastisch, maar ook dat wist ik al uit mijn Bayern-tijd. De faciliteiten zijn geweldig. Het trainingsveld, dat eigenlijk het belangrijkste voor ons is, is top. Beter kan gewoon niet", zei Van Gaal, die als trainer van Bayern München ook al eens naar Qatar reisde voor een trainingskamp. De bondscoach loofde ook de kleedkameraccomodaties en de persruimte: "Als je wat zegt over de airconditioning (Van Gaal verzocht voordat de persconferentie begon of de airco wat zachter mocht, red.), dan zetten ze hem lager. Daar valt helemaal niets over te tornen, vind ik. Dat is top", aldus Van Gaal, die aangaf er veel zin in te hebben.

Van Gaal kritisch op organisatie WK in Qatar

Tijdens persconferentie werd Van Gaal door een Engelssprekende journalist geconfronteerd met eerdere uitspraken, waarin de bondscoach de toewijzing van het WK aan Qatar 'belachelijk' noemde. De bondscoach deelde desgevraagd opnieuw zijn mening: "De bedoeling van de FIFA was destijds om landen te helpen met hun ontwikkeling, maar ik vind dat er gespeeld moet worden in 'voetballanden' met meer ervaring", adlus Van Gaal, die Qatar daarbij ook te klein noemt als land. Vervolgens werd Van Gaal ook gevraagd naar zijn mening over de boycot van diverse fans, die er voor kiezen om niet af te reizen. De bondscoach toonde begrip: "Ik heb er geen problemen mee. Ik vind dat ze daarin een punt hebben en ik begrijp dat supporters het WK boycotten als zij dat zo voelen", aldus Van Gaal.

Bekijk hieronder de eerste persconferentie van Louis van Gaal in Qatar:

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl