Bosz deelde Feyenoord-plan met Derksen: "Ik vind het helemaal niks"

Peter Bosz was technisch directeur bij Feyenoord van 2006 tot 2009. Hij hield zich bezig met een omvangrijk beleidsplan, maar dat viel niet in de smaak bij Johan Derksen. Journalist Martijn Krabbendam en schrijver Michel van Egmond halen lachend herinneringen op aan hun voormalig hoofdredacteur.

Bosz had zijn plannen eerst intern kenbaar gemaakt en ging daarna een rondje maken langs de pers. "Hij had ook een groepje journalisten uitgenodigd. Daar zaten Valentijn Driessen en ik bijvoorbeeld bij, maar daarvoor was hij ook naar Johan gegaan", vertelt Feyenoord-watcher Krabbendam in de Dick Voormekaar-podcast van Voetbal International. "Alle zonnetjes in huis heeft hij gedaan..."

De Nederlandse trainer nam zijn plan en laptop mee naar Derksen en vertelde hem zijn plan. "Vol enthousiasme ging hij zijn plannen vertellen. En dat Johan onderuitgezakt zat met een sigaar en zat te kijken. Toen was hij klaar en klapte hij zijn laptop dicht en hij keek zo van: en"? De reactie van Derksen was echter niet bijster enthousiast. "Lariekoek. Wartaal. Prietpraat. Ik vind het helemaal niks. Nou, dan ging hij weer weg met zijn laptopje..."

Van Egmond kan enorm lachen om de anekdote. "Dat is altijd zo goed, die verbijstering op het gezicht van mensen als ze dat voor het eerst meemaken. Die mensen realiseren zich niet dat er maar twee smaken zijn in de wereld van Johan Derksen: óf prima plan óf helemaal niks. Hij kan niet zeggen: ja, zit wel wat in... Nee, helemaal niks, prietpraat. Goed is dat".