Opinie van de Week: Feyenoord heeft zondag zeker wat te bewijzen in Amsterdam

Lex Muller is al tientallen jaren bekend als sportjournalist, werkte 20 jaar bij het Algemeen Dagblad. Later bij de televisie. Bezocht WK's en EK's vanaf 1974. Door de wol geverfd heet dat. Wekelijks maakt Lex een column voor Voetbalflitsen, waarin hij zijn mening geeft over datgene wat er op de velden gebeurt.

De eerste topper van het seizoen stookte het verlangen naar ‘normaal’ nog eens extra op. In de wederom akelig lege Johan Cruijff ArenA ontrolde zich een duel met een extreem hoge amusementswaarde. Ajax – PSV verveelde werkelijk nog geen minuut. Om een beetje eerlijk te zijn had de thuisclub, alias de koploper, ietsje meer recht op meer dan het gelijkspel. Overigens na een knappe inhaalrace en met de kanttekening dat een derde goal terecht wegens buitenspel werd geannuleerd.

Kennelijk geïnspireerd door de ervaringen van de afgebroken competitie in het voorjaar van 2020, besloot de KNVB wedstrijden tussen de top van de Eredivisie uit te stellen tot na de korte winsterstop. In de hoop dat tegen die tijd weer publiek de tribunes mocht bevolken. Maar het corona-virus spookt nog immer rond in het land en de overheid zal de huidige lockdown zeker verlengen tot minimaal februari.

'Veel clubs in financiële problemen'

Komende zondag siert ronde zeventien in de Eredivisie de volgende kraker: Ajax – Feyenoord. Andermaal (helaas) met een leeg decor als achtergrond. Wederom zonde, maar heeft klagen wel zin? Het voetbal kan niet zonder publiek, betoogde Jan de Jong in diverse interviews. Per ronde loopt de schade voor het betaalde voetbal op met een bedrag tussen de vijf en zeven miljoen euro. De directeur van de Eredivisie CV verwacht dan ook dat vijf tot zeven clubs nog voor half mei in de financiële problemen zullen geraken en een beroep moeten doen op extra steun van de overheid.

Het zijn sombere scenario’s in een toch al warrige periode, met nog eens schokkende beelden uit Amerika op de televisie. Maar het inenten met een vaccin tegen Covid-19 komt nu ook in de polder op gang. Dat biedt hoop op ommekeer ergens later in het jaar, al klinkt hier en daar de angst dat het virus de strijd voorlopig niet zal staken. Doemdenken of niet, na de winter breekt de lente heus wel door.

Gelukkig is de competitie hervat en kan zodoende weer voor voldoende afleiding zorgen. Ajax – PSV scoorde hoog op de buis: tussen de 1,5 en 1,9 miljoen kijkers live bij ESPN (het voormalige FOX) en nog eens een schare van twee tot de piek van bijna drie miljoen bij Studio Sport. Deze week zijn er volop wedstrijden door de week, met onder meer PSV – AZ op woensdag en FC Twente – Ajax een dag later. Om dromend naar uit te kijken.

'Schrijnend voor Feyenoord'

Vervolgens staat komende zondag alweer voor de Amsterdammers het bezoek van Feyenoord op het rooster. En op de laatste dag van januari moet de nummer één van de ranglijst naar Alkmaar, voor de krachtmeting met het helaas nog steeds wisselvallige AZ. Wellicht valt dan voorzichtig een eerste balans op te maken wie nou werkelijk als grootste kanshebber op de meet aankoerst. Ajax of PSV? Eerstgenoemde versterkte zich met eindelijk een echte spits: Sebastien Haller, voor liefst 22 miljoen euro  overgenomen van West Ham United en daarbij de duurste aankoop aller tijden. Toch schrijnend voor bijvoorbeeld Feyenoord, dat huurling Lucas Pratto naar de Kuip lokte. De stier uit Argentinië schijnt garant te staan voor doelpunten, maar tegen Sparta stimuleerde hij na zijn wissel concurrent Nicolai Jørgensen tot zijn eerste treffer sinds maanden.

Het team van Dick Advocaat heeft als derde in het klassement slechts een achterstand van drie punten op Ajax. Bepaald niet onoverbrugbaar. Niettemin is het ook na zondag nog wat vroeg om een keuze te maken tussen de traditionele top drie voor de rol van ware favoriet richting kampioenschap. Het is nog lang geen half mei. Het is genoegzaam bekend dat de ploeg van trainer Erik ten Hag in feite de titel en plaatsing voor de Champions League niet mag en kan missen. Maar het kan ook goals tamelijk vlot weggeven. En PSV houdt op zijn beurt weer vast aan een regelmatig verval in de tweede helft van een wedstrijd.

Kijken hoe het Feyenoord vergaat in de Arena. Mooi om een vergelijking te maken tussen Sebastien Haller en Lucas Pratto als serieuze versterkingen. Met tevens een voorgevoel dat ook die topper wel eens onbeslist kan aflopen…….

LEX MULLER

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl