Nederlands supertalent Xavi Simons vertrekt bij FC Barcelona

Het Nederlandse supertalent Xavi Simons vertrekt uit de jeugdopleiding van FC Barcelona. De 16-jarige middenvelder kondigt via social media aan dat hij de Spaanse topclub gaat verlaten.

Simons speelde sinds zijn achtste bij FC Barcelona. Het was lange tijd onduidelijk of hij nu bij de Catalanen zou blijven. Zijn zaakwaarnemer, Mino Raiola, kreeg te horen dat er meer clubs met interesse zijn en daar had het talent wel oren naar. De middenvelder had nog geen profcontract bij Barcelona en gaat de Spaanse topclub dus transfervrij verlaten. Volgens Spaanse media vertrekt Simons naar het Franse Paris Saint-Germain.

"Het was een droom die is uitgekomen"
Via social media zegt Simons het moeilijk te hebben met zijn beslissing. "Ik moet vaarwel zeggen tegen wat mijn thuis, mijn familie en mijn leven is geweest voor zolang ik mij kan herinneren. Het was een droom die is uitgekomen. Ook al ben ik pas zestien jaar, ik heb de liefde en steun van honderden Barcelona-fans gevoeld die wilden dat ik bleef. Ik zal het nooit vergeten. Ik start een nieuw avontuur buiten Barcelona, maar deze club, de mensen en de fans zitten altijd op een speciaal plekje in mijn hart. Dankjewel!"