BREKEND: Rafael van der Vaart stopt per direct als voetballer

Rafael van der Vaart maakt per direct een einde aan zijn carrière als profvoetballer. Dat meldt De Telegraaf zondagavond. Reden hiervoor zou de blessure zijn die Van der Vaart onlangs opliep tijdens een training van zijn Deense club Esbjerg fB.

De 35-jarige linkspoot, die 109 keer uitkwam voor het Nederlands elftal, had eerder al besloten om na dit seizoen te stoppen. Toch werd de voormalig Ajacied dit seizoen, dat nog maar een paar maand onderweg is, vooral geveld door blessures. Tegen de krantzegt Van der Vaart dat het een enorm zware beslissing was, maar dat het 'gewoon beter' is. 

Prijzen

Van der Vaart zegt terug te kijken op een prachtige carrière, die als klein jongetje begon in de jeugd van Ajax: „Ik heb prijzen mogen winnen en om kampioenschappen gespeeld, zowel met mijn clubs, het Nederlands elftal als individueel. Ik heb in al die jaren met en tegen zoveel geweldige spelers mogen voetballen in de mooiste stadions. Ik had dat vroeger als kleine jongen nooit durven dromen.” Van der Vaart speelde onder meer in de shirts van Ajax, Real Madrid en Tottenham Hotspur. 

De mooiste momenten uit de carrière van Van der Vaart: