Portugees ondergaat medische keuring en wordt vandaag gepresenteerd bij PSV

Het hing al een tijdje in de lucht dat PSV zich zou gaan versterken met de Portugese-aanvaller Armindo Tué Na Bangna, kortweg Bruma. Nu lijkt het ook echt zo ver te gaan komen. Woensdag wordt de speler van RB Leipzig medisch gekeurd en gepresenteerd in Eindhoven, zo meldt PSV-watcher Rik Elfrink. 

De Portugese Bruma zal in Eindhoven een contract gaan tekenen tot medio 2024, zo meldt ook zijn zaakwaarnemer. De Eindhovenaren zelf willen er nog niks over melden zolang er nog geen handtekening op papier staat. Wel ging de aanvaller al op de foto met technisch manager John de Jong en directeur Peter Fossen.

Al aantal clubs versleten
Bruma begon zijn carrière in Portugal bij Sporting Lissabon. Tussen 2013 en 2017 speelde de 24-jarige aanvaller voor Galatsaray en speelde in die periode ook op huurbasis bij Gaziantepspor en Real Sociedad, waarna hij in 2017 naar RB Leipzig vertrok. De aanvaller hoeft niet te rekenen op veel basisplaatsen, maar in zijn invalbeurten blinkt hij wel uit. De in Guinee-Bissau geboren Bruma doorliep overigens alle jeugdelftallen van Portugal en speelde ook al in de hoofdmacht. 

Robbin Ruiter
Het wordt voor PSV de tweede of derde versterking in deze transferperiode. Dinsdag werd namelijk ook al gemeld dat de Eindhovenaren op woensdag doelman Robbin Ruiter zouden gaan presenteren. Eerder wist de nummer twee van het afgelopen Eredivisie-seizoen al Ibrahim Afellay aan zich te binden.