Buitenlandse media spreken over 'PSV-juweel Gakpo' en roemen 'vingertoppen Noppert'

Oranje is het WK niet bepaald overweldigend begonnen, maar boekte tegen Senegal wel het gewenste resultaat. Door late goals van Cody Gakpo en Davy Klaassen werd met 2-0 gewonnen. De buitenlandse media hebben de mond vol over de late overwinning van Nederland, want spectulair was de slotfase vanwege de goals zeker.

BILD kopt: 'Van Gaal trickst Holland zum Sieg'. Ofwel 'Van Gaal leidt Oranje naar de overwining'.  De Duitse krant spreekt van een lange, moeizame wedstrijd waarin de formatie van Van Gaal laat profiteerde van een keepersfout van Edouard Mendy. 'Van Gaal heeft iedereen er weer ingetuind', besluit het medium over de oud-coach van Bayern München.

Nieuwe hoofdrol Oranje?

Het Belgische HLN spreekt van 'opluchting bij Oranje!'. De Belgen zijn van mening dat het grootste gevaar in de openingsfase van Senegal kwam, terwijl Oranje zich in de tweede helft meer rond het doel van de tegenstander begon te mengen. 'Is Oranje na een finaleplaats in 2010, een halve finale in 2014 en een afwezigheid in 2018 vertrokken voor een nieuwe hoofdrol?', besluit HLN vragend.

BBC bestempelt de in de openingswedstrijd geboekte overwinning van Oranje als 'cruciaal'. De Britse publieke omroep geeft aandacht aan de 'Oranje zee' die achter het doel opveerde na de verlossende treffer van Cody Gakpo. De BBC roemt ook de 'vingertoppen' van Andries Noppert, die voorkwamen dat het Nederlands elftal maandagavond teleurstellend moest afdruipen. 

PSV-juweel Gakpo

Marca focust zich uiteraard op FC Barcelona-middenvelder Frenkie de Jong, die 1-0 van Cody Gakpo voorbereidde. Voor laatstgenoemde heeft de Spaanse sportkrant ook mooie woorden over. Het medium noemt de eerste doelpuntenmaker van Oranje op dit WK een 'PSV-juweel'.

Lees ook: Dit is de vriendin van Cody Gakpo