Eredivisie is deze zomer al 107 Oranje-interlands rijker door transfers

De Eredivisie is met de komst van een aantal (ex)-internationals weer een flink aantal Oranje-interlands rijker. Zowel Ajax, AZ, Feyenoord, PSV, FC Utrecht en zelfs Sparta wisten zich deze zomer al te strekken met een voetballer die in het Nederlands Elftal actief is geweest.

PSV haalde met de komst van Guus Til en Luuk de Jong de meester Oranje-interlands binnen. Zo droeg De Jong al 38 keer het shirt van Nederland en staat de teller van Til op vijf optredens. Ajax haalde zomer hun langverwachte versterking eindelijk binnen. 22-voudig international Steven Bergwijn kwam over van Tottenham Hotspur. Verderop in Noord-Holland verwelkomde AZ de transfervrije Riechedly Bazoer. De middenvelder speelde zes keer in het Nederlands Elftal en is al enige jaren uit de gratie.

Ook FC Utrecht stuntte deze zomer met het binnen halen van twee oud-internationals. Zo verwelkomde het Nick Viergever en Bas Dost. Viergever is officieel nog geen ‘oud’-international, maar met zijn laatste interland gespeeld op 4 juni 2017, is de kans klein dat we de 3-voudig international nog eens in Oranje zien schitteren. Na achttien interlands zwaaide Bas Dost in april 2018 al af als Oranje-international. De spits voelde zich doodongelukkig bij het Nederlands Elftal en zag daarom maar één oplossing: stoppen.

Feyenoord verwelkomde Javairô Dilrosun. De aanvaller van Hertha BSC debuteerde op 19 november 2018 voor het Nederlands Elftal. De interland tegen Duitsland (2-2) is nog altijd zijn enige wedstrijd in Oranje. Aan de andere kant van Rotterdam sloeg Sparta toe: Jonathan de Guzmán maakte transfervrij de overstpa naar Het Kasteel. De middenvelder is goed voor veertien interlands.

De grootste transferstunt staat nog voor de deur. Zo lijkt NEC dicht bij de komst van Jasper Cillessen. De doelman gold lange tijd als de vaste optie onder de lat bij Oranje. Het aantal interlands van Cilllessen staat dan ook op 63.

Mocht Cillessen naar NEC vertrekken, dan komt het totaal van Oranje-interlands die deze zomer de stap naar de Eredivisie maakte op maar liefst 170. Nu staat de teller op 107.