Van Gaal verklapt alvast wie er wederom in de basis staat bij Oranje: "Dan kan hij zich tegen Duitsland laten zien"

Mark Flekken is ook dinsdag de doelman van het Nederlands elftal. Dat gaf 70-jarige bondscoach Louis van Gaal na afloop van Nederland-Denemarken prijs. Oranje won met 4-2 van de Denen en dinsdag wachten de Duitsers in de Johan Cruijff Arena.

De 28-jarige Limburger kreeg twee doelpunten om zijn oren tegen Denemarken, maar kreeg verder geen mogelijkheden om zich te bewijzen in het Oranje-doel. Van Gaal hoopt én denkt dat dit tegen Duitsland heel anders zal zijn. "Flekken gaat weer spelen", bevestigt de Amsterdammer. "Dat doe ik bewust, want dan kan hij zich tegen Duitsland laten zien".

De sluitpost van het Nederlands elftal twijfelde bij de 1-1 van Vestergaard en dat zag de bondscoach ook. "Ik begreep dat hij daar meer kon doen. Verder vind ik dat wij hem in ons spel nog veel meer moeten gebruiken. Het is een pluspunt dat hij kan openen, waardoor we verder kunnen voetballen", reageert Van Gaal.

Of er een structurele basisplaats voor Flekken in zit, is vooralsnog onduidelijk, Op dit moment zijn Jasper Cillessen en Justin Bijlow geblesseerd, maar Van Gaal wilde niet praten over de situatie als hij de beschikking heeft tot deze drie fitte goalies. "Justin is nu geblesseerd en dat gaat nog lang duren. Daarna moet hij weer op het oude niveau komen".