'Ajax voert wijziging door en gaat spelers harder aanpakken'

Ajax gaat in de toekomst niet meer met zich laten sollen, volgens Voetbal International. De Amsterdammers zien aan het einde van dit seizoen Noussair Mazraoui en André Onana transfervrij vertrekken. Brian Brobbey was hen een jaar voor, want hij vertrok zonder transfersom naar RB Leipzig. 

Er gingen maandenlange onderhandelingen vooraf aan het vertrek van Brobbey, maar die gesprekken bleven tevergeefs. De aanvaller tekende niet bij en vertrok transfervrij naar Duitsland. Die fase is inmiddels ook bereikt mat Mazraoui, want hij heeft ook besloten om zijn geluk elders te zoeken. Doelman Onana vertrekt ook en dat betekent dat de Amsterdammers tientallen miljoenen als sneeuw voor de zon zien verdwijnen. 

Spelers die in de toekomst een aflopend contract hebben, krijgen een keuze: bijtekenen of vertrekken. De clubleiding van Ajax lijkt zich hiermee ook te richten op de twijfelende Ryan Gravenberch. De middenvelder staat in de belangstelling van Bayern München, maar dat vinden de Amsterdammers te weinig. Dat de gesprekken met de middenvelder ook stroef lopen is geen verrassing meer, want hij hoort net als Brobbey en Mazraoui bij de spelersportefeuille van Mino Raiola.