Tussenstand WK-kwalificatie Nederlands Elftal

In 2022 staat het WK in Qatar gepland. Oranje heeft gedurende de kwalificatie van het eindtoernooi gewisseld van bondscoach. Na een teleurstellend EK werd Frank de Boer ontslagen. Onder Louis van Gaal is Oranje aan de winnende hand.

Frank de Boer

In de eerste wedstrijd van de WK-kwalificatie ging het Nederlands elftal hard onderuit tegen Turkije. Er werd met 4-2 verloren na een hattrick van Burak Yilmaz. In de thuiswedstrijd tegen Letland werd met 2-0 gewonnen en ook Gibraltar werd met 0-7 over de knie gelegd. Daarna speelde Oranje vier teleurstellende wedstrijden op het EK en was het tijdperk van Frank de Boer bij Oranje afgelopen.

Louis van Gaal

Louis van Gaal bleek de gewenste opvolger en mocht aan de slag met het Nederlands eltal. De nationale ploeg kwam op bezoek bij Noorwegen niet verder dan een 1-1 remise. In de daaropvolgende thuiswedstrijden werd ruim gewonnen. Montenegro werd in het Philips Stadion met 4-0 naar huis gestuurd en in Amsterdam won de nationale ploeg met 6-1 van Turkije. In Letland boekte Nederland een magere 0-1 overwinning, waarna het met 6-0 won tegen Gibraltar. Op 13 november kon Van Gaal de deelname aan het WK 2022 veiligstellen, door een overwinning te boeken in Montenegro. Oranje verspeelde een 0-2 voorsprong en speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk... 

Tussenstand

Na negen gespeelde wedstrijden is Oranje nog altijd de koploper van groep G, waar Turkije en Noorwegen met 18 punten volgen. De eerstvolgende wedstrijd van het Nederlands Elftal is op 16 november tegen Noorwegen. Bij een overwinning is Nederland zeker van deelname aan het WK in Qatar.