Dortmund-trainer Rose heeft respect voor tegenstander: "Ajax voetbalt als een geoliede machine"

Borussia Dortmund-trainer Marco Rose voorziet een moeilijke wedstrijd tegen Ajax. De oefenmeester ziet dat de Amsterdammers goed voetballen en geeft aan respect te hebben voor de club.

"Ajax voetbalt al als een geoliede machine", vertelt Rose op een persconferentie in aanloop naar het duel. “We zijn niet bang, maar hebben wel respect. De sfeer zal geweldig zijn, de tegenstander sterk en dus moeten we scherp zijn. Het is een enorme uitdaging".

Beide ploegen wisten de eerste twee duels in de groepsfase van de Champions League te winnen. Een overwinning dinsdagavond zou een belangrijke stap zijn naar overwintering in het miljardenbal. De Duitsers steken in goede vorm, want van de laatste acht wedstrijden verloor Dortmund er slechts één.

Tegen de Amsterdammers kunnen de Duitsers niet beschikken over Raphael Guerreiro, Giovanni Reyna en Mahmoud Dahoud. Het drietal is geblesseerd. Erling Haaland, Mats Hummels, Thomas Meunier en Dan-Axel Zagadou zijn daarentegen wel fit genoeg en zijn mee afgereisd naar Nederland.