Clubs in gesprek: Vertrekt Memphis Depay in de winter bij FC Barcelona?

Het huwelijk tussen Memphis Depay en FC Barcelona is niet gelukkig. Partijen zoeken koortsachtig naar een oplossing en volgens de Engelse pers is die in zicht. Manchester United, Memphis Depay en FC Barcelona zouden namelijk in gesprek zijn over een opmerkelijke winterdeal.

Depay maakt het niet waar bij Barca

In de zomer van 2021 maakte de toen transfervrije Memphis Depay de overstap van Olympique Lyon naar FC Barcelona. Aangezien zijn marktwaarde toen op 45 miljoen euro geschat werd leek dat een mooie deal, maar dat pakte anders uit.

De statistieken van Memphis Depay bij FC Barcelona

In seizoen 2021-2022 speelde de centrumspits nog 28 competitiewedstrijden voor de Blaugrana. Hij begon 20 keer in de basis en werd 5 keer gewisseld De centrumspits maakte in LaLiga in dat seizoen 12 doelpunten en 2 beslissende assists. Daarnaast scoorde hij nog 1x in de Europese competities. Met deze resultaten werd hij gedeeld topscoorder van de club. Dit seizoen kwam hij, mede door een hamstringblessure maar 2 keer in actie in de competitie en mocht hij 15 minuten meespelen in de Champions League. Met 1 doelpunt is de score mager. Daarbij haalde FC Barcelona forse aanvallende versterkingen, waardoor de Nederlands international daalt in de hiërarchie. Ook zorgt de situatie rondom de blessure van Depay voor irritatie. Ook Memphis zelf heeft al eerder laten weten dat hij ongelukkig is en het liefst vertrekt.

Erik ten Hag wil rentree Memphis Depay bij Manchester United

Na het vertrek van Ronaldo heeft Manchester United coach Erik ten Hag behoefte aan versterking en hij is er klaarblijkelijk van overtuigd dat Depay die versterking kan zijn. Dat is best een gokje want eerder speelde Memphis Depay al van zomer 2015 tot de winter van 2107 voor The Red Devlis. Met in totaal 50 optredens, 7 doelpunten en 9 assists maakte de centrumspits toen geen blijvende indruk. Aan de andere kant lijkt de keuze voor Erik ten Hag relatief goedkoop. Ondanks de marktwaarde van 20 miljoen euro zou FC Barcelon namelijk bereid zijn om Depay transfervrij te laten gaan om zo van de salarislasten af te komen. Voorlopig moet Memphis Depay zich concentreren op Oranje. Daar heeft Van Gaal zoveel vertrouwen in hem dat de bondscoach zich zelfs voorstelden aan de vrienden van Depay en dat leidde tot hilarische beelden.