Memphis Depay baalt van situatie bij Lyon: "Logisch dat ik gefrustreerd ben"

Memphis Depay is niet blij met zijn huidige situatie bij Olympique Lyon, waar hij regelmatig op de bank zit. De aanvaller van Oranje laat in gesprek met De Telegraaf weten dat er verschil zit in de sfeer bij het Nederlands elftal en die bij de Franse club.

"Daar wil ik niet zoveel over kwijt. Ik ga geen negatieve dingen zeggen over mijn club, maar de sfeer is anders dan bij het Nederlands elftal. Daar ben ik eerlijk in", begint Depay voorzichtig. "Maar het is logisch dat ik gefrustreerd ben als ik zoals zondag bij Lyon niks speel. Dat zou elke speler zijn en dat ben ik ook. Misschien zijn ze bij Olympique Lyon ook wel gefrustreerd. Ik kijk sowieso in de spiegel, had een tijdje niet gescoord en sta voorin om doelpunten te maken. Het maakt nu niet uit, ik ben hier en wil belangrijk zijn voor Nederland", aldus de oud-PSV'er.

Optimistisch

Depay kijkt met een goed gevoel terug op de laatste interlands, eind vorig jaar. "De laatste interlandperiode, met wedstrijden tegen Frankrijk en Duitsland, was heerlijk. Ik moet zorgen dat ik mijn ding blijf doen en me concentreren op wat ik goed kan. Dan maakt het me eigenlijk niet uit wat er om me heen gebeurt."

Nederland speelt donderdag het eerste EK-kwalificatieduel tegen Wit-Rusland, in de Kuip. Zondag staat in de Johan Cruijff Arena de kraker tegen Duitsland op het programma.