Ten Hag zonder belangrijke verdediger tegen AZ

Ajax moet het zondagmiddag in de topper tegen AZ zonder een belangrijke pion doen. Nicolás Tagliafico is niet inzetbaar, door een oogwond. De Argentijn liep deze in het duel met Willem II (3-1) op en is nog niet opgeknapt. 

Tagliafico raakte donderdagavond geblesseerd. Vlak voor het rustsignaal knalde de linksachter van Ajax tegen het achterhoofd van Willem II-aanvaller Pavlidis. De Argentijn leek door te kunnen spelen, maar liet zich twintig minuten voor tijd alsnog wisselen.

Ten Hag bracht Lisandro Martínez als vervanger van Tagliafico. De kans is groot dat dit tegen AZ ook gaat gebeuren. In de topper kan de oefenmeester over nagenoeg de gehele selectie beschikken. Naast Tagliafico ontbreekt waarschijnlijk allleen middenvelder Kudus. 

Als Ajax zondag wint van AZ, kan het een belangrijke stap zetten. "Er zijn nog heel veel wedstrijden te spelen. Wij zitten natuurlijk in een goede serie en die willen we voortzetten. We willen winnen, maar vooral ook goed voetballen. Met die instelling gaan we naar Alkmaar", zei Ten Hag bij Ajax TV. "Ik houd me nog niet echt bezig met wat dit duel voor de ranglijst betekent."