‘Nicolai Jörgensen kan mogelijk terugkeer maken in de Eredivisie’

Vitesse heeft interesse in Nicolai Jörgensen, zo meldt het Deense BOLD. De 31-jarige spits zit sinds zijn vertrek bij FC Kopenhagen deze zomer zonder club en ziet een terugkeer naar de Eredivisie wel zitten.

In een gesprek met het Deense medium gaat Jörgensen in op de vermeende interesse van Vitesse in hem. “Ik heb een beetje over Vitesse gehoord, maar ik moet er honderd procent zeker van zijn dat de volgende stap de juiste is. Het zou best een optie kunnen zijn, maar tot nu toe heeft het nog niet tot iets geleid.” Volgens de Deense spits heeft hij twee opties voor een vervolgstap. “Of ik ga naar een goede club in een goede competitie, waar de ambities hoog zijn. Of ik ga naar een heel andere plek, een mooie ervaring voor mij en mijn familie. Ik ben nog ambitieus, maar het kan ook mooi zijn om een ander deel van de wereld te zien.”

Terugkeer

Jörgensen kwam in de Eredivisie eerder voor Feyenoord uit. Van 2016 tot 2021 droeg hij het shirt van de Rotterdammers en werd hij in 2017 landskampioen. In totaal kwam de Deen tot 151 optredens voor Feyenoord. Hierin was hij goed voor 58 doelpunten en 23 assists.