Wesley Sneijder noemt thuislaten Ryan Babel voor EK verrassend

Wesley Sneijder vindt het verrassend dat Ryan Babel niet is opgenomen in de definitieve selectie van Oranje. Volgens de recordinternational van het Nederlands elftal had Frank de Boer de ervaren aanvaller het beste wel kunnen selecteren. In gesprek met Voetbal International spreekt hij zijn verbazing uit.

'Ervaring Ryan Babel hartstikke belangrijk'

"Dat Ryan Babel niet werd geselecteerd, vond ik een grotere verrassing dan dat Ihattaren werd gepasseerd. De inbreng van Ryan binnen de groep is geprezen. Misschien is het – hoe vervelend ook voor Ryan – een signaal over de wijze waarop de bondscoach wil gaan spelen. Er wordt vaak lacherig over gedaan, maar wat meestal wordt bedoeld is: ervaring op het hoogste niveau. En dat is gewoon hartstikke belangrijk bij een groot toernooi. Het merendeel van deze selectie heeft nog nooit een EK of WK meegemaakt. Dan is het prettig om een paar routiniers te hebben die de onervaren jongens kunnen vertellen wat ze te wachten staat."

Dat Ihattaren niet werd opgeroepen, is volgens Sneijder dan weer goed te begrijpen: "Ihattaren heeft te weinig laten zien om een selectie te rechtvaardigen. Van alle kandidaten heeft hij de meeste creativiteit. Maar voor een plek in de Oranje-selectie moet je dat vaker laten zien dan hij heeft gedaan. Ongeacht de mogelijke oorzaken. En als Ihattaren hierdoor alsnog voor Marokko wil spelen, is dat zijn eigen keuze."