Eendagsvliegen in het shirt van Feyenoord

Er zijn genoeg spelers die een mooie carrière hebben en heel veel wedstrijden spelen in het betaalde voetbal of voor één bepaalde club. Er zijn ook spelers die slechts één wedstrijd spelen voor een club, zogenoemde eendagsvliegen. 

Jesper Hogedoorn

Doelman Jesper Hogedoorn speelde als 17-jarige in 2002 één wedstrijd voor Feyenoord. Dat kwam toen door een keepersprobleem. In 2006 vertrok hij bij de Rotterdammers, waarna hij bij FC Volendam, Telstar en FC Zwolle in het betaald voetbal bleef. Bij die drie clubs speelde hij geen wedstrijden, waarna hij terug ging naar het amateurvoetbal.

Raymond Victoria

Verdediger Raymond Victoria kende een succesvollere carrièrre in het betaalde voetbal. Ook hij speelde slechts één wedstrijd voor Feyenoord, waarna hij vertrok naar Bayern München. Daar kwam hij niet in actie. Vervolgens had hij succesvolle jaren bij De Graafschap, Willem II, AEK Larnaca en ADO Den Haag.

Ronald Graafland

Doelman Ronald Graafland was liefst 17 jaar actief in het betaalde voetbal. Toch speelde hij maar 87 wedstrijden, waarvan 86 voor Excelsior. Een keer mocht hij in actie komen voor Feyenoord, waar hij zes seizoenen onder contract stond. Graafland stond ook nog onder contract bij Ajax en Vitesse, maar kwam voor die clubs nooit in actie.

Bekijk hieronder de video van Feyenoord over deze drie eendagsvliegen