Dit is Amourricho van Axel Dongen, debutant bij Ajax tegen FC Utrecht

Amourricho van Axel Dongen maakte zondagmiddag tegen FC Utrecht zijn debuut in de Eredivisie. Voetbalflitsen gaat dieper in op het jeugdproduct van Ajax. 

Van Axel Dongen speelde in de jeugd van Zeeburgia en OSV en streek in 2013 neer bij Ajax. De linkervleugelaanvaller zette in september 2020 een krabbeltje onder zijn eerste professionele contract in Amsterdam.

Dit is Amourricho van Axel Dongen, maakte debuut voor ajax tegen utrecht in eredivisie

Jong Ajax

Van Axel Dongen debuteerde op 7 mei 2021 in Jong Ajax. Mitchell van der Gaag gunde hem destijds een basisplaats in het thuisduel met De Graafschap. De geboren Almeerder kwam echter niet tot scoren in zijn vuurdoop.

In de uitwedstrijd tegen Telstar, vijf dagen na zijn debuut, stond Van Axel Dongen opnieuw in de basis. Ditmaal pikte de zeventienjarige aanvaller wél zijn doelpunt mee. Hij opende drie minuten voor rust de score. 

Van Axel Dongen krijgt dit seizoen meer speeltijd bij Jong Ajax. De rappe linksbuiten kwam tot dusverre zesmaal in actie namens de ploeg van John Heitinga. Van Axel Dongen scoorde in die zes duels slechts één keer.

Eerste elftal

Van Axel Dongen maakte op 15 december 2021 zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Ajax, in het bekerduel met BVV Barendrecht. Toen verving hij met nog een half uur te gaan Antony.

Een paar weken later, op 16 januari 2022, mocht Van Axel Dongen een paar minuten meedoen in de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht. De zeventienjarige aanvaller werd na 85 minuten binnen de lijnen gebracht. 

Abdelhak Nouri Trofee

Van Axel Dongen staat bekend als een van de grootste talenten binnen de jeugdopleiding van Ajax. De snelle dribbelaar ontving afgelopen zomer zelfs de Abdelhak Nouri Trofee, een bokaal voor het grootste talent uit de Amsterdamse opleiding.