KNVB komt met duidelijk statement na ongeregeldheden Eredivisie

De KNVB heeft donderdagavond een statement naar buiten gebracht omtrent de ongeregeldheden van afgelopen week in de Eredivisie. Bij meerdere wedstrijden moest er worden ingegrepen door scheidsrechters en nu is het dus de bond die ingrijpt.

Incidenten

Bij de wedstrijd FC Groningen - Vitesse werd de keeper van de Arnhemmers met bier bekogeld door het thuispubliek. In diezelfde wedstrijd renden ook een aantal jongens het veld op in hun onderbroek. Maar ook bij andere wedstrijden ging het mis. Bij FC Utrecht - RKC Waalwijk van afgelopen zaterdag werden er aanstekers en bier het veld opgegooid

Statement

In het statement legt de KNVB de nadruk op het feit dat ze het gedrag 'ten zeerste afkeuren'. Ook gaat de voetbalbond optreden tegen de ongeregeldheden. "Clubs en KNVB doen er alles aan om daders van dergelijke ongeregeldheden op te sporen. Zij kunnen een boete en een jarenlang landelijk stadionverbod tegemoetzien." De KNVB sluit af met een boodschap aan alle voetbalsupporters. "We zijn erg blij dat we in het betaald voetbal vanaf komend weekend weer 100% van de stadioncapaciteit mogen gebruiken, maar het zal duidelijk zijn dat we dit wangedrag in de stadions graag direct zien verdwijnen. We roepen alle supporters dan ook op om gezamenlijk hun club op een positieve manier te ondersteunen", aldus de voetbalbond.

Feyenoord-doelman vertrekt