Dit staat er nog op het spel in de vijf grootste competities van Europa...

In veel topcompetities in het buitenland is het nog altijd razend spannend. Wie worden er kampioen? Wie zijn de  verrassingen? Welke ploegen vallen tegen? Hier de vijf grootste competities van Europa, en datgene wat er nog op het spel staat, op een rijtje...

La Liga

Te beginnen met de spannende titelrace in Spanje. Een zeer unieke situatie speelt zich daar af aangezien er nog vier ploegen kans maken op de titel. Met nog drie wedstrijden te gaan, heeft Atlético Madrid de beste papieren. Zaterdagmiddag hielden Atletico Madrid en FC Barcelona elkaar op 0-0 in Camp Nou en de voorsprong op de concurrentie bedraagt twee punten. Atlético staat namelijk op 77 punten, gevolgd door Barça en Real met beiden 75 punten. De ploeg van Zinedine Zidane staat op de tweede plaats ten koste, want het onderling resultaat is beter dan dat van FC Barcelona. Mocht FC Barcelona met het kampioenschap aan de haal gaan, zou dit voor Frenkie de Jong, Sergino Dest en trainer Ronald Koeman hun eerste titel worden bij de Catalaanse club. Doordat Sevilla zondag met 2-2 gelijkspeelde tegen Real Madrid lijkt die ploeg te zijn voor de titel. Wie gaat er met het kampioenschap aan de haal?

Premier League

Manchester City gaat aan kop en staat tien punten voor op Manchester United. Niets lijkt een kampioenschap van Guardiola en zijn City nog in de weg te kunnen staan. Manchester United heeft nog wel één wedstrijd minder dan City maar het gat lijkt zo goed als onoverbrugbaar. Manchester United lijkt de strijd om plek twee van Chelsea te hebben gewonnen. The Mancunians staan zes punten voor met een wedstrijd minder ten opzichte van de ploeg van trainer Thomas Tuchel. Leicester City heeft met vijf punten voorsprong op West Ham United de vierde plek stevig in handen. Mocht Brendan Rodgers met zijn ploeg Leicester City een vierde plaats behalen, dan zijn The Foxes één van de grote verrassingen van het seizoen in de Premier League. De strijd om plaats vijf, die garant staat voor groepsfase Europa League, ligt nog helemaal open. Op dit moment staat West Ham United vijfde met 58 punten, Liverpool staat op 57 punten met een wedstrijd minder. Tottenham Hotspur staat op 56 punten, en Everton op 55 punten die net als Liverpool ook nog een wedstrijd te goed hebben. Wie pakt de laatste Europese tickets?

Bundesliga

Bayern München heeft voor de negende keer op rij de titel in de Bundesliga gepakt. Dat betekent dat de 31ste titel voor De Rekordmeister een feit is. Het RB Leipzig van trainer Julian Nagelsmann staat op een tweede plaats met vier punten voorsprong op Wolfsburg. Aangezien er nog twee wedstrijden te spelen zijn in de Bundesliga, lijkt de tweede plaats niet meer in gevaar te komen voor Leipzig. Wolfsburg staat derde en heeft twee punten voor op Dortmund. Onder leiding van clubtopscorer Wout Weghorst is Wolfsburg dit seizoen een van de revelaties in Duitsland. De teller van de Nederlander staat momenteel op 20 treffers in de Bundesliga. Voor Dortmund zijn de komende twee wedstrijden enorm spannend. Aangezien Dortmund slechts één punt voor staat op nummer vijf Eintracht Frankfurt. Plaats vier betekent groepsfase Champions League, dus het is van enorm belang dat Dortmund de vierde plek veilig stelt. Gaat het Dortmund lukken om de Champions League te halen?

Serie A

De Scudetto is na elf jaar weer eindelijk een feit voor Inter. Stefan de Vrij heeft een goed seizoen gedraaid in het hart van de defensie en heeft daarmee een belangrijk aandeel gehad in de titel. De ploeg van trainer Antonio Conte staat momenteel dertien punten boven nummer twee Atalanta. AC Milan deelde zondagvaond een harde tik uit aan Juventus door De Oude Dame met 0-3 te verslaan. Dat brengt AC Milan op derde plek met evenveel punten als Atalanta. Napoli staan twee punten achter AC Milan en Atalanta.. Op dit moment staat het Juventus van Cristiano Ronaldo en Matthijs de Ligt op een vijfde plaats en dat betekent: geen groepsfase Champions League. Zal het Juventus lukken om zich alsnog te plaatsen voor de Champions League?

Ligue 1

Lille is de opvallende koploper momenteel in Frankrijk, onder leiding van Sven Botman in de defensie is Lille weer bezig aan een opmars in de Ligue 1. Op dit moment staat PSG drie punten achter met nog twee wedstrijden voor de boeg. Ook AS Monaco heeft dit seizoen de weg omhoog weer ingeslagen. Monaco ontliep twee jaar geleden ternauwernood degradatie door zeventiende te eindigen, maar staat nu op een verrassende derde plek met twee punten achter op PSG. Het Lyon van aanvoerder Memphis Depay staat op een vierde plaat met slechts één punt achter Monaco en drie achter op PSG. Wilt Lyon volgend seizoen weer Champions League spelen dan moeten zij nog een plek stijgen anders zal het bij groepsfase Europa League blijven. Gaat Lille het grote PSG van de troon stoten?