Alles over Feyenoord: Nieuws, geruchten, interviews en veel meer
Trainingscomplex Feyenoord (nog meer) afgesloten voor publiek, Het Legioen reageert woedend

Het trainingscomplex van Feyenoord, 1908, wordt dinsdagmiddag nog meer afgesloten voor publiek dan eerst en daar zijn de fans bepaald niet gelukkig mee: "De club van het volk? Ze moeten zich kapot schamen."

Feyenoord-fans bepaald niet blij

Prachtig: Minuut stilte voorafgaand aan #feyutr, ook Feyenoord-spelers met rouwbanden

Voorafgaand aan het duel tussen FC Utrecht - Feyenoord (14:30 uur zondag) zal een minuut stilte worden gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van maandag 18 maart. Op het 24 Oktoberplein in Utrecht werden toen drie mensen van het leven beroofd bij een schietpartij in een tram.

Net als de spelers van FC Utrecht zullen ook de spelers van Feyenoord rouwbanden dragen. Verder worden de toeschouwers gevraagd om in de achttiende minuut (n.a.v. datum) te applaudisseren voor de slachtoffers. Mooi gebaar. Er ontstond de afgelopen week veel discussie in de media, aangezien de KNVB had besloten géén minuut stilte te houden. Dit was immers niet volgens het protocol.

Tegenvaller voor Feyenoord: Nieuw stadion loopt jaar vertraging op

Feyenoord kan een jaar later dan aanvankelijk gepland in het nieuwe stadion. Het oorspronkelijke idee was dat de Rotterdammers vanaf de zomer 2023 hun intrek konden nemen in het nieuwe stadion, maar de bouw loopt een jaar vertraging op. Het is de bedoeling dat er begin 2021 wordt begonnen met de bouw.

"De deuren van het stadion kunnen in juni 2024 open, zodat Feyenoord er vanaf het seizoen 2024-2025 kan spelen," laat projectdirecteur Frank Keizer in gesprek met het Algemeen Dagblad weten.

"Onder stoom en kokend water was het wellicht mogelijk geweest de oorspronkelijke planning te halen maar daar waren te veel risico's aan verbonden. Dat wilden we niet. Daarom hebben we besloten de planning aan te passen." Er is nu dus een jaar extra de tijd om het project rond te krijgen, naar verluidt een investering van ruim 400 miljoen.

Kippenvel-beelden: Robin van Persie spreekt verlamde jongen op fantastische wijze toe

Fatih raakte op 11-jarige leeftijd verlamd na drie mislukte ruggenprikken. Daardoor kan de jongen niet meer praten en lopen. Vreselijk natuurlijk, zo vindt ook Robin van Persie. Daarom gaat de Feyenoord graag op de uitnodiging van Soufiane Touzani in om de jongen even flink in het zonnetje te zetten. De woorden van Van Persie gaan echt door merg en been. Wat een prachtige teksten. 

Vanaf 2.00 minuten

Robin van Persie geraakt door dit filmpje van Fatih en Boef

Man ontspoort volledig en vliegt 12-jarige jeugdspelers en scheids aan op voetbalclub in Rotterdam

Een bizar incident in Rotterdam-Blijdorp zaterdagmiddag: een man is om onduidelijke redenen volledig door het lint gegaan op het terrein van voetbalclub Rotterdam United. De politie meldt dat de man jeugdspelers van twaalf jaar oud te lijf ging, rake klappen uitdeelde en ook de scheidsrechter aanvloog.

Er is aangifte gedaan tegen de dader en de politie is een onderzoek gestart. Voorzitter Jinnie Gayadien was in gesprek met het Algemeen Dagblad nog niet op de hoogte van het voorval: "Maar als het zo is, kan ik er kort over zijn: dit kan en mag absoluut niet."

'Jaap Stam wil Eredivisie-smaakmaker graag naar Feyenoord halen'

RTV Rijnmond-verslaggever Sinclair Bischop laat bij de podcast van de omroep weten dat hij in de wandelgangen heeft gehoord dat Jaap Stam volgend jaar een speler van Fortuna Sittard naar Feyenoord wil halen: het gaat om spits Andrija Novakovich, die momenteel wordt gehuurd van de Reading, de oude club van Jaap Stam.

"Ik hoorde een gerucht dat Stam hem graag zou willen halen. Hij is Amerikaans international en hij heeft het goed gedaan bij alle clubs waar hij tot nu toe heeft gezeten. Stam ziet ongetwijfeld iets in hem. En spelers gaan soms mee in het niveau."

Novakovich, Amerikaans international, kwam dit seizoen in 22 wedstrijden tot zeven doelpunten. Vorig jaar deed hij het in de Jupiler League bij Telstar uitstekend, want toen kwam hij tot negentien doelpunten. Zijn contract bij Reading loopt tot de zomer van 2020.

Robben een optie voor Feyenoord

Bischop denkt dat Feyenoord er ook verstandig aan doet om een poging te wagen bij Arjen Robben: "Hij heeft gezegd: ik wil terug naar Nederland. En toen werd hij heel snel gelinkt aan FC Groningen en PSV. Maar hij heeft ook met Stam gewerkt bij het Nederlands elftal. Ik zou in ieder geval een belletje wagen en hem benaderen. Misschien zegt hij nee, maar het is het proberen waard."

Terug naar zijn roots: Tyrell Malacia brengt bezoekje aan oude basisschool

Tyrell Malacia terug naar zijn roots. Waar leerde het talent van Feyenoord bijvoorbeeld voetballen? Malacia gaat ook nog even op bezoek bij zijn oude basisschool de Bogerman, waar zijn oude leraar vertelt dat hij niet de makkelijkste leerling was. Leuk item.

FC Utrecht staat tegen Feyenoord stil bij 'aanslag' en doet oproep aan alle supporters

In tegenstelling tot de KNVB staat FC Utrecht op zondag 31 maart wél stil bij de aanslag in Utrecht. Op die datum ontvangen de Domstedelingen Feyenoord. Voorafgaand aan het duel wordt er een minuut stilte gehouden en de spelers zullen rouwbanden dragen, zo meldt FC Utrecht vrijdag.

"Rondom de wedstrijd worden de first responders van het drama op het 24 Oktoberplein geëerd. Ook wordt er voor de wedstrijd een minuut stilte gehouden om de slachtoffers te herdenken en spelen de spelers van FC Utrecht met rouwbanden. Op verzoek van supporters worden alle toeschouwers gevraagd in de 18e minuut - in verband met de datum van het drama - een minuut lang te applaudisseren voor de first responders die hun uiterste best hebben gedaan."

Feyenoord-fans reageren vol afschuw op besluit om trainingsveld hermetisch af te sluiten

Feyenoord-fans reageren vol afschuw op het besluit om het uitzicht vanaf de dijk op het trainingsveld compleet te blokkeren. Bij besloten trainingen kon je vanaf deze plek nog een glimp opvangen van de spelers, maar dat is nu ook verleden tijd. Dit zorgt voor grote ergernis bij Het Legioen: "Dit is echt mijn club niet meer, het wordt steeds triester."

Foto gemaakt door Marscha Nultien

Feyenoord-fans reageren vol ergernis: "Dit is echt mijn club niet meer"

Feyenoord-fans staken een maand geleden nog vuurwerk/fakkels af op de dijk, voor Ajax-thuis

Samenvatting Jong Feyenoord - Jong Heracles Almelo 2-2 (alle goals)

Samenvatting van het duel tussen Jong Feyenoord en Jong Heracles Almelo. De Rotterdammers redden in extremis toch nog een punt. Twee doelpunten van spits Jaron Vicario. Fraaie assists van Yassin Ayoub bij de 1-0 en Bart Nieuwkoop bij de 2-2.

Mooie actie Ayoub bij openingstreffer

Samenvatting Jong Feyenoord - Jong Heracles Almelo

Martin van Geel zet deur voor Rick Karsdorp wagenwijd open

Martin van Geel sluit niet uit dat Rick Karsdorp in de zomer (tijdelijk) terugkeert bij Feyenoord. Zijn huidige club AS Roma gaat na dit seizoen beslissen of de Nederlander wel de juiste man is voor de rechtsbackpositie en mocht dit niet het geval zijn, dan staat de deur bij Feyenoord wijd open.

De technisch directeur van de Rotterdammers laat in gesprek met De Telegraaf weten een speciaal plekje te hebben voor oud-Feyenoorders. Dit was eerder al het geval bij Dirk Kuyt, Robin van Persie en Jordy Clasie: "Onze deuren staan altijd open voor oud-spelers die willen terugkeren. Dit is gebeurd bij onder meer Van Persie en Kuyt. Deze spelers hebben een speciaal plekje in ons hart. Karsdorp? Er is altijd plek voor hem."

AS Roma betaalde in juni 2017 bijna 14 miljoen euro voor de rechtsback. Karsdorp sukkelde de laatste jaren veelvuldig met blessures en speelde daarom slechts negen duels voor de Romeinen in anderhalf jaar.

Rick Karsdorp over eventuele terugkeer bij Feyenoord

Slechts elf man op Feyenoord-training: Van Persie, Bijlow en St. Juste trainen binnen

Een heel klein groepje op de dinsdagtraining van Feyenoord: slechts elf spelers aanwezig. Heeft natuurlijk alles te maken met de uitgevlogen internationals en de afwezigheid van Robin van Persie, Jeremiah St. Juste en Justin Bijlow, die binnen trainen met de fysio.

Klein groepje op de dinsdagtraining

Kritiek van buitenwereld op Van Geel 'gaat overslaan': "Op een gegeven moment niet tegen te houden"

Martin van Geel zit nog altijd stevig in het zadel bij Feyenoord en geniet de steun van de Raad van Commissarissen, maar de druk van de buitenwereld slaat een keer over op het clubbestuur. Dat stelt clubwachter Dennis van Eersel van RTV Rijnmond. "Op een gegeven moment niet meer tegen te houden."

Look-a-like van Jaap Stam kon alle aandacht niet meer aan: "Beveiliging moest me helpen"

Harry Vermeegen in gesprek met de look-a-like van Jaap Stam. De man in kwestie speelt het spelletje gewoon mee als mensen hem om een handtekening vragen. Op de Open Dag van Ajax liep het eens bijna uit de hand: "Ik kon het niet meer aan, al die handtekeningen. De beveiliging heeft me toen weggehaald."

Wout Weghorst bevestigt interesse Feyenoord: "Een club die bij mij past met uitzonderlijke fans"

Toen Nicolai Jørgensen vorig jaar serieus in de belangstelling stond van Newcastle United werd Wout Weghorst genoemd als mogelijke opvolger van Feyenoord. Jørgensen bleef in Rotterdam en Weghorst ging naar de Bundesliga, waar hij aan de lopende band scoort bij Wolfsburg. Hoe concreet was de interesse van Feyenoord, vorig seizoen?

Weghorst, zondagavond te gast bij VTBL, vertelt zelf over de situatie. Volgens de spits is er wel degelijk contact geweest met Feyenoord en stond hij ook open voor een transfer: "Ik vind Feyenoord een geweldige club met uitzonderlijke fans, zeldzaam in Nederland. Ik denk dat Feyenoord wel bij mij had gepast."

Vanaf 3.30 minuten: Wout Weghorst over interesse Feyenoord

Tijd voor Martin van Geel om op te stappen? "Hoe kun je nou 12 miljoen op St. Juste weigeren?!"

Martin van Geel was zondag te gast bij de Tafel van Kees en deed daar enkele opvallende uitspraken. De directeur van Feyenoord liet weten dat de Rotterdammers een bod van twaalf miljoen euro op Jeremiah St. Juste hadden geweigerd. Hugo Borst heeft met stijgende verbazing zitten luisteren, zo schrijft hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

"Martin van Geel is geen Ricky Gervais die je snel aan het lachen maakt, maar nu was het hem gelukt. Hahaha, 12 miljoen euro voor St. Juste. Dat is hetzelfde als 90 miljoen voor PSV'er Hendrix en 430 miljoen voor een blik knakworstjes."

Martin van Geel doet er verstandig aan om op te stappen

Borst vond ook zijn uitspraken over spits Nicolai Jörgensen opvallend:  "Het zag er ongemakkelijk uit. Ik hoorde Van Geel ook beweren dat spits Jörgensen misschien wel meer gaat opbrengen dan het bod van 17 miljoen dat Newcastle United vorig jaar uitbracht, een astronomisch bedrag waar Feyenoord nee tegen zei. Meer dan 17 miljoen dat Newcastle United vorig jaar uitbracht, een astronomisch bedrag waar Feyenoord nee tegen zei. Meer dan 17 miljoen! Kom op Martin, klets niet zo uit je nek, dacht ik."

"Het is onbegrijpelijk dat een financieel onafhankelijke man van zijn leeftijd hier zin in heeft. De kankers vliegen je naar het hoofd. Links en rechts krijg je bedreigingen. Ze hebben (ludiek) verhuisdozen voor je klaargezet. Het is niet laf als Van Geel nu vertrekt, juist verstandig."

Lees ook:
TWITTER: Voetbalfans ergeren zich kapot aan 'politicus' Martin van Geel bij de Tafel van Kees

Het optreden van Martin van Geel bij de Tafel van Kees wordt allesbehalve gewaardeerd op Twitter. Zo ergeren de voetbalfans zich mateloos aan de technisch directeur van Feyenoord. Met name hoe Van Geel over Jong Feyenoord praat, en zijn argumentatie om het tweede elftal niet aan de Keuken Kampioen Divisie te laten meedoen, schiet bij veel mensen in het verkeerde keel gat: "Wat een arrogante kwal die Van Geel!"

VIDEO GOALS: Salomon Kalou profiteert van enorme keepersfout en scoort 2x tegen Dortmund

Salomon Kalou doet Borussia Dortmund héél veel pijn in de titelrace. De gedeeld koploper van de Bundesliga gaf de afgelopen week een voorsprong van tien punten op Bayern München en staat nu gelijk met de grote rivaal. Op bezoek bij Hertha BSC gaat het echter weer mis. Twee doelpunten van Salomon Kalou en een 2-1 achterstand. Niet geweldig gekeept van Roman Bürki bij de 1-0.

Kalou profiteert van enorme keepersfout

Penalty Salomon Kalou: 2-1 Hertha BSC

Kritiek op houding Robin van Persie: "Hij is extreem arrogant"

Wojciech Szczęsny, de huidige keeper van Juventus, stond tussen 2010 en 2015 onder contract bij Arsenal en speelde daar twee seizoenen samen met Robin van Persie. In gesprek met Poolse media is hij behoorlijk kritisch over de keuzes en de houding van de 35-jarige aanvaller van Feyenoord.

Van Persie? Hij is soms extreem arrogant, maar je moet toegeven: hij vertrok naar Manchester United en won de landstitel. Maar daarna belandde hij op de bank, koos vervolgens voor een transfer naar Turkije en zijn grootse loopbaan was toen voorbij. Hij had andere beslissingen kunnen nemen en meer uit zijn carrière bij Arsenal kunnen halen."

Misschien dat de keeper van Juventus even naar deze beelden kan kijken

Van Persie maakte in zijn tijd bij Arsenal (2004-2012) een karrenvracht aan (prachtige) goals:

AD voorspelt: 'Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen Willem II'

Volgens het Algemeen Dagblad keert Eric Botteghin weer terug in de basis van Feyenoord, voor de wedstrijd tegen Willem II. Ook Orkun Kökcü wordt beloond na zijn goede prestatie tegen Vitesse vorige week, en mag starten van Giovanni van Bronckhorst. Jeremiah St. Juste moet afhaken vanwege een blessure. Robin van Persie begint zaterdag in de spits.

Feyenoord weer zwaar gestraft na afsteken vuurwerk tijdens duel met Ajax

Feyenoord krijgt opnieuw een straf voor het afsteken van vuurwerk op de tribune, deze keer tijdens Feyenoord - Ajax op 27 januari j.l. De boete bedraagt 25.000 euro en de Rotterdammers gaan niet in beroep. Er loopt nog een onderzoek naar het bekerduel met de Amsterdammers, een maand later.

De club doet op de website andermaal een dringend beroep op bezoekers zich in het vervolg te onthouden van het afsteken van vuurwerk, fakkels en rookpotten. Dit gezien de overduidelijke en steeds grotere problemen die de club en (mede)supporters er door krijgen.

Maandag werd Feyenoord al zwaar gestraft voor het afgestoken vuurwerk tegen PSV, in december. Daarom moet Vak S helemaal leeg blijven tijdens de thuiswedstrijd met sc Heerenveen op 4 april.

Martin van Geel wil dat voetbalpiramide op de schop gaat en Jong-elftallen eigen competitie krijgen

Feyenoord liet jaren geleden na om een Jong-elftal in te schrijven in de Keuken Kampioen Divisie en nu zit de club met de handen in het haar. Spelers die tegen het eerste elftal aan zitten, maar nog niet in aanmerking komen voor een basisplek, maken namelijk amper minuten en dus lanceert Martin van Geel vrijdag een nieuw plan.

De directeur van Feyenoord vindt dat alle Jong-teams moeten verdwijnen uit de Keuken Kampioen Divisie en de Tweede/Derde Divisie. Van Geel wil zodoende de hele voetbalpiramide veranderen en stelt voor om weer een aparte beloftencompetitie op poten te zetten met een verhoogde leeftijdsgrens. Vervolgens wil hij de Jong-elftallen tegen elkaar laten spelen op maandagavond.

In De Telegraaf legt Van Geel uit waarom: "Voor spelers die dicht tegen het eerste elftal aan zitten, moet je maandag als speeldag hebben. Anders spelen ze nooit In zo'n competitie is weerstand voor topspelers en topjeugdspelers gegarandeerd. Het is voor Ajax en PSV ook goed. Jongens als Sinkgraven of Veltman, die van lange blessures terugkeren, kunnen nu geen wedstrijden spelen, aangezien spelers in de Keuken Kampioen Divisie niet ouder dan 23 jaar mogen zijn."

Van Geel denkt aan meerdere competities met een promotie- en degradatieregeling. Net als bij de Keuken Kampioen Divisie op vrijdag moet er een schakelprogramma komen, om het zou aantrekkelijk te maken voor het grote publiek. Ook heeft hij een plan ontwikkeld waarbij de maximale leeftijd van het hoogste jeugdteam wordt opgerekt naar twintig jaar. Nu is de Onder 19 het hoogste jeugdteam. 

Tussenstanden Veldencompetitie Eredivisie: Feyenoord dik aan de leiding

De aanvoerders uit de Ere- en Eerste Divisie geven wekelijks hun waardering aan de velden in Nederland. De VVCS ontvangt na iedere speelronde een cijfer van de aanvoerders van de uitspelende club: een één is het slechtst cijfer dat zij kunnen geven en een vijf het beste. Na 25 speelrondes ziet de top-10 in de Eredivisie er zo uit: Feyenoord dik aan kop.

Top-10 Veldencompetitie Eredivisie na 25 speelrondes

1. Feyenoord 4.92
2. AZ 4.25
3. Ajax 4.23
4. PSV 4.15
5. FC Utrecht 3.85
6. Vitesse 3.69
7. FC Groningen 3.42
8. Willem II 3.25
9. sc Heerenveen 3.17
10. NAC Breda 2.92

René van der Gijp: "Feyenoord moet oppassen dat ze niet worden ingehaald door AZ"

 "Ik denk dat Feyenoord bang moet zijn dat het ingehaald wordt door AZ", aldus Van der Gijp. "Als AZ slim is, dat zijn ze waarschijnlijk niet, dan kopen ze Sam Lammers, Michel Vlap en Kik Pierie van Heerenveen. Geeft ze vier miljoen, zijn ze blij mee. Oké, Lammers is van PSV." 

"Advocaat zei tegen mij: met twee gerichte aankopen doet Feyenoord weer mee. Hoe kom je daar nou bij!? Twee gerichte aankopen? Een verdediger en een middenvelder?"

René van der Gijp over Jan de Jong

Deze website van Socios Sports gebruikt “cookies”. Er worden functionele cookies gebruikt, noodzakelijk voor de werking van de website en statistische cookies om inzicht te krijgen in het gebruik en effectiviteit van de website. De website gebruikt ook advertentie cookies om advertenties af te stemmen op uw voorkeuren op basis van uw klikgedrag. Tenslotte worden via de website ook social media cookies geplaatst om dingen te kunnen ‘liken’ en ‘delen’. Advertentie- en social media cookies zijn van derde partijen en verzamelen mogelijk ook uw gegevens buiten deze websites. Door op “Ja, ik accepteer de genoemde cookies”, geeft u toestemming voor het plaatsen van advertentie cookies. Meer weten over cookies? Klik dan hier.