WK 2022: deze WK-wedstrijden worden op maandag 28 november gespeeld

Het WK 2022 is in volle gang en speelronde 2 in de groepsfase is bijna ten einde. Deze wedstrijden staan op maandag 28 november op het programma.

Kameroen - Servië (Groep G)

Kameroen en Servië trappen de speeldag op het WK om 11.00 uur af. De twee landen in Groep G verloren beiden hun eerste groepswedstrijd en zullen, om nog in aanmerking te komen voor een plek bij de laatste zestien, moeten winnen.

Zuid-Korea - Ghana (Groep H)

Zuid-Korea en Ghana gaan om 14.00 uur de strijd met elkaar aan in Groep H. Het Aziatische land hield een punt over aan hun eerste wedstrijd, terwijl Ghana met slechts een doelpunt verschil verloor. Voor de Ghanezen telt alleen de overwinning, terwijl Zuid-Korea ook niet met veel minder genoegen kan nemen. Lukt het Mohammed Kudus om in Ghanese dienst te schitteren tegen Heung-Min Son en zijn team?

Brazilië - Zwitserland (Groep G)

De nummer één en twee in Groep G nemen het om 17.00 uur tegen elkaar op: Brazilië en Zwitserland. De Brazilianen, de absolute topfavoriet dit WK, openden het WK met een prachtige overwinning en ook Zwitserland wist het toernooi winnend te open. Een overwinning betekent voor beide landen een plek bij de laatste zestien.

Portugal - Uruguay (Groep H)

Portugal en Uruguay sluiten de tweede speelronde in de groepsfase af met hun wedstrijd in Groep H om 20.00 uur. Uruguay moest in de openingswedstrijd genoegen nemen met één punt, terwijl Ronaldo & co. drie punten in de wacht wisten te slepen. Cristiano Ronaldo scoorde vanaf de stip en wist zo op vijf verschillende WK's te scoren. Uruguay wacht nog op hun eerste goal dit WK.

Speelschema WK 28 november

WK 2022 Groep H Groep G Portugal Brazilië Tadic Onana Kudus Ronaldo Neymar