In beeld: Deze Ajacieden kwamen afgelopen weekend uit voor hun land...

Het Nederlands elftal won afgelopen zaterdag met 4-0 van Montenegro. Bij Oranje stonden twee Ajacieden in de basis, maar ook in Zuid-Amerika, Afrika en andere delen van Europa kwamen Ajacieden in actie voor hun nationale ploeg. Voor twee Ajax-spelers werd het een ervaring om niet snel te vergeten.... Of juist wel? Een overzicht.

Oranje

Bij Oranje dit weekend twee Ajacieden in de basis. In de wedstrijd tegen Montenegro maakten zowel Steven Berghuis als Davy Klaassen de negentig minuten vol. Berghuis gaf de assist bij de 3-0 van Wijnaldum. Beide spelers scoorden niet. Davy Klaassen deed dat nog wel tegen de Noren, vorige week woensdag (1-1).

Argentinië

Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico werden opgeroepen voor het Argentijnse nationale elftal. Beide spelers kwamen vorige week niet in actie tegen Venezuela en zondag speelden zij ook niet tegen Brazilië. Dat gold overigens voor de hele Argentijnse ploeg, want nadat de Braziliaanse gezondheidsautoriteiten de spelers van Argentinië al na vier minuten van het veld haalden, werd het duel gestaakt. De Braziliaanse coronaregels schrijven namelijk voor dat mensen die in de afgelopen veertien dagen in Groot-Brittannië zijn geweest, bij aankomst twee weken in quarantaine moeten. Dit gebeurde echter niet, want vier Premier League-spelers stonden 'gewoon' aan de aftrap en dus werd er ingegrepen. Bizar.

Denemarken

Kersverse Ajax-aanwinst Mohamed Daramy maakte afgelopen week zijn debuut namens Denemarken in de wedstrijd tegen Schotland (2-0 voor Denemarken). Hij viel in de 85e minuut in. Zaterdag mocht hij langer meedoen. In de wedstrijd tegen de Faeröer Eilanden (1-0 voor Denemarken) speelde hij de eerste helft.

Ivoorkust

Sébastien Haller speelde voor Ivoorkust bijna de hele wedstrijd tegen Mozambique. Hij werd zes minuten voor tijd gewisseld. De wedstrijd eindigde in een voor Ivoorkust teleurstellende 0-0. Maandag spelen les Éléphants de belangrijke wedstrijd tegen Kameroen.

Mexico

Mexico speelde in de nacht van donderdag op vrijdag de wedstrijd tegen Jamaica. Edson Álvarez speelde zijn 47e interland. Mexico won de wedstrijd met 2-1, Álvarez pakte aan het einde van de eerste helft een gele kaart. Hetzelfde deed hij in de nacht van zondag op maandag in de gewonnen wedstrijd tegen Costa Rica (1-0).

Servië

Ook Dušan Tadić wist een gele kaart te scoren, in het duel met Servië tegen Luxemburg wist hij niet te scoren. Wel won Servië in Belgrado met 4-1. Dinsdag wacht voor Tadić en Servië  Ierland in Dublin.

Ook interessant