Vertrekkende Alfred Schreuder waarschuwt Ajax voor te veel arrogantie

Alfred Schreuder verruilt na het huidige seizoen Ajax voor het Duitse Hoffenheim en de assistent-coach van de Amsterdammers gaat Ajax missen, maar hij waarschuwt de club ook.

Schreuder vertelt in gesprek met De Telegraaf dat Ajax een warmere club is dan veel mensen denken. "Het stadion, de fans, de Europese avonden, maar ook de mensen met wie ik dagelijks werk. In het begin moest ik wennen aan Ajax, aan de manier waarop er werd gedacht. Maar Ajax is in tegenstelling tot het beeld dat bestaat een heel warme club met leuke, lieve en professionele mensen." Toch ziet de oud-voetballer een gevaar bij Ajax. "De kracht van Ajax kan ook de zwakte zijn. Men denkt soms dat men de wijsheid in pacht heeft. Ze beseffen niet altijd dat ze moeten openstaan voor nieuwe dingen."

"Het moet niet té worden"

Schreuder denkt dat vernieuwing belangrijk is, ook bij Ajax. "Ik denk dat het ook de reden is waarom Marc Overmars voor Erik (ten Hag, red.) en mij heeft gekozen. Dat je binnen de club ook een ander geluid laat horen. Ajax heeft – ook binnen de opleiding – ontzettend veel goede dingen. En de arrogantie is op bepaalde momenten ook goed. Maar het moet niet té worden."

Dinsdag werd bekend dat Schreuder Ajax na dit seizoen verlaat voor een avontuur in de Bundesliga. Hij wordt hoofdtrainer van het Hoffenheim.