Ajax zet stap achteruit bij komst Ødegaard: "Tempo en dynamiek moet omhoog"

Haalt Ajax Martin Ødegaard als vervanger van Hakim Ziyech bij een vertrek van de Marokkaan, dan is dat een stap achteruit. Dat stelt Wim Kieft in zijn column in De Telegraaf. Volgens de voormalig voetballer heeft de middenvelder van Vitesse, die wordt gehuurd van Real Madrid, niet het niveau van Ziyech. 

Kieft vindt Ødegaard wel een goede voetballer. "Toch blijft hij voor mij nog steeds een toptalent dat veel stappen te maken heeft om daadwerkelijk een Europese topspeler te worden. Om bijvoorbeeld het niveau van Hakim Ziyech aan te tikken. Natuurlijk is Ajax een ander niveau dan Vitesse, maar zou Ajax Odegaard naar Amsterdam halen dan moeten zijn tempo en dynamiek omhoog en dient hij qua inhoud en fysiek te groeien."

"En dat allemaal constant, een hele wedstrijd en niet zoals je nu vaak van hem ziet: een actie maken, even de luwte opzoeken en van daaruit de volgende actie inzetten." Volgens Kieft is het heel belangrijk dat de Noor zich blijft doorontwikkelen. "Odegaard moet serieus stappen maken komend seizoen zoals Ziyech en Frenkie de Jong ze hebben gemaakt bij Ajax."