Het rommelt in Maastricht: MVV zet twee spelers op non-actief na 'verstoorde relatie'

Het rommelt in Maastricht. MVV heeft Pieter Nys en Maxime Gunst per direct op non-actief gezet, zo meldt De Limburger. Het Belgische duo is niet meer welkom bij de training van het eerste elftal, omdat er sprake zou zijn van een verstoorde arbeidsrelatie. Er wordt naar een passende oplossing gezocht.

MVV wil niet naar buiten brengen wat er precies is voorgevallen bij de Eerste Divisie-club. Nys startte het seizoen nog altijd basisspeler, maar werd na twee ruime nederlagen op de bank gezet. De laatste twee duels zat hij niet eens meer bij de selectie. Hij speelde in totaal al 126 officiële duels voor de club uit Maastricht, waar hij sinds 2015 onder contract staat. Afgelopen week stond Nys niet op het trainingsveld. 

"We gaan naar een oplossing zoeken"
Gunst was geblesseerd tijdens de voorbereiding en werd toen hij eenmaal fit was niet opgenomen in de basiself door trainer Fuat Usta. De laatste vier duels zat ook hij niet meer bij de selectie. "We gaan de komende weken naar een oplossing zoeken", zegt technisch directeur Ron Elsen, vorig jaar nog hoofdtrainer van MVV, in een reactie.

Moeizaam seizoen
MVV kent sowieso een moeizaam seizoen. De club staat na tien wedstrijden op een 17de plaats in de Keuken Kampioen Divisie en dat terwijl het graag mee wilt doen om promotie naar de Eredivisie. Dit voorval lijkt de sfeer er niet beter op te maken in Maastricht.