Talpa haalt CL-voetbal weg bij Veronica

De UEFA Champions League is in augustus niet op Veronica maar op SBS6 te zien. Dit heeft Talpa Network bekendgemaakt.

Uitzendkeuze

Vanaf 7 augustus kunnen alle Nederlandse voetbalfans weer volop genieten van de UEFA Champions League. De wedstrijden van het prestigieuze toernooi, dat in Lissabon wordt uitgespeeld volgens een knock-out systeem, zijn vanaf dat moment te zien bij SBS6. Sinds maart lag het toernooi stil vanwege de coronacrisis. De rechten van de UEFA Champions League liggen bij Talpa Network. Het bedrijf heeft hiermee de eerste uitzendkeuze uit de verschillende wedstrijden. In het afgelopen jaar waren de voetbalwedstrijden te zien bij Veronica, deze zender is ook onderdeel van Talpa Network.

Reactie directeur Marco Louwerens

Marco Louwerens, Directeur Televisie: “Samen met een grote schare voetbalfans ben ik enorm blij dat we dit toernooi met de allerbeste clubs weer kunnen gaan programmeren. Zeker na de periode van de gedwongen stop, willen we zoveel mogelijk voetbalfans laten genieten van dit geweldige toernooi. Om die reden hebben we besloten de Champions League op onze grootste zender, SBS6, uit te zenden.”

In de UEFA Champions League worden nog vier achtste finales gespeeld. RB Leipzig, Atlético Madrid, Atalanta en Paris Saint-Germain zijn al door naar de kwartfinales. Het speelschema van het internationale knock-out toernooi ziet er als volgt uit:

  • 7 en 8 augustus: achtste finales
  • 12 tot en met 15 augustus: kwart finales
  • 18 en 19 augustus: halve finales
  • 23 augustus: finale