Deze vijf PSV'ers gaan de club in de nabije toekomst veel geld opleveren....

PSV leidt de laatste jaren veel eigen jeugd op. Het doel van de club is dan ook om structureel 50% van de eigen Acadamy in het eerste elftal te krijgen. Steven Bergwijn, Donyell Malen, Mohamed Ihattaren en Pablo Rosario zijn daar de laatste jaren voorbeelden van. Eerst in PSV 1 presteren en dan voor een mooi bedrag naar het buitenland. In het elftal van Roger Schmidt staan ook een aantal jongen talentvolle jeugdspelers die ook voor een mooi bedrag kunnen vertrekken. Deze vijf PSV'ers gaan de club in de nabije toekomst veel geld opleveren, zo voorspelt Voetbalflitsen.

1) Cody Gakpo

De 22-jarige 'Eindtovenaar' van PSV is dit seizoen in goede vorm. Gakpo zat afgelopen zomer al bij het EK, maar kon geen basisplaats veroveren. Bij Louis van Gaal is dat een ander verhaal, de 70-jarige bondscoach heeft Gakpo meteen een basisplaats gegeven. Voor PSV is dat ook goed nieuws, als Gakpo zich in de kijker kan spelen bij het Nederlands elftal, zal zijn marktwaarde ook omhoog gaan. Volgens transfermarkt.nl is zijn waarde op dit moment 18 miljoen euro.

2) Noni Madueke

Noni Madueke werd in 2018 (door destijds Marcel Brands) naar Eindhoven gehaald. De jonge Brit kon in 2018 naar Manchester United en Tottenham, maar paste voor de grote Premier League-clubs en ging aan de slag bij PSV. Vorig seizoen kwam Madueke weinig in het 4-2-2-2 systeem voor. Dit seizoen komt de aanvaller beter tot zijn recht als rechtervleugelaanvaller in een 4-2-3-1 systeem. Bij Engeland onder 21 laat Madueke ook zijn gezicht zien. In de vorige interlandperiode kreeg hij 83 minuten van de bondscoach. Omdat Madueke geldt als Homegrown player, kost hij voor de Premier League clubs een stuk meer. Engelse clubs mogen maar 17 niet-'inlandse' spelers hebben in hun selectie. Is Madueke de volgende PSV-parel die voor veel geld de deur uitloopt? Volgens transfermarkt.nl heeft hij een transferwaarde van 16 miljoen euro.

Madueke verlengde ondanks zijn contract tot 2025...

3) Ibrahim Sangaré

De 1,91 meter lange Ivoriaan is voor PSV een cruciale speler op het middenveld. Sangaré wordt vaak bekritiseerd om zijn balverlies, maar als balafpakker heeft de PSV-middenvelder wel degelijk kwaliteiten. In Nederland wordt vaak gekeken naar wat spelers niet kunnen in plaats van wat ze juist wél goed kunnen. In Sangaré zijn geval is dit ballen af pakken. Bij PSV kunnen ze hem wel waarderen en Roger Schmidt noemt hem zelfs een 'key-player'. Voor Premier League-clubs kan Sangaré een goede toevoeging zijn met zijn kracht en lengte. Zijn waarde wordt volgens transfermarkt.nl geschat op negen miljoen euro.

4) Armando Obispo

Nog een eigen jeugd-product van de PSV Acadamy. Armando Obispo verlengde onlangs nog zijn contract tot medio 2025. PSV liet onlangs al weten Obispo langer vast te willen leggen, maar de jeugdinternational zou zelf de boot nog even hebben afgehouden omdat hij wilde zien of er perspectief voor hem was in de selectie. Inmiddels is duidelijk dat Obispo voldoende speeltijd krijgt bij PSV, want tot nu toe kwam hij in alle zes competitieduels in actie en had hij vijf keer een basisplaats. Ook in de Europese wedstrijden maakte hij al flink wat minuten. Obispo doorliep vanaf de F'jes de jeugdopleiding van PSV en maakte in maart 2018 zijn debuut in de hoofdmacht van PSV. Daarna speelde hij voornamelijk voor Jong PSV en in het seizoen 2019/2020 werd hij verhuurd aan Vitesse. Afgelopen seizoen kwam de Brabander door een zware knieblessure nauwelijks in actie. Obispo zijn marktwaarde wordt volgens transfermarkt.nl geschat op één miljoen euro.

Interview met Armando Obispo...

5) Jordan Teze

Jordan Teze is net als Cody Gakpo en Armando Obispo 'de lichting van '99'. Vorig seizoen was Teze zo goed bezig als centrale verdediger dat het erop leek dat hij óók dit seizoen daar weer zijn plekje zou veroveren, maar niks is minder waar. André Ramalho is de nieuwe leider als rechter centrale verdediger in de ploeg van Roger Schmidt. Teze leek zich daardoor weer op de rechtsback-positie te moeten focussen, maar ook daar krijgt vooralsnog een nieuwe aankoop de voorkeur, Phillipp Mwene. De 27-jarige Oostenrijker bewijst zich meer als back dan het eigen jeugdproduct. Als PSV Teze wil zien vertrekken voor een mooi bedrag zal hij toch aan spelen moeten toekomen. Volgens tranfermarkt.nl is Teze nog altijd 7,5 miljoen euro waard.