Feyenoord bevestigt: Sjaak Troost keert terug in Raad van Commissarissen

Sjaak Troost keert terug per 1 maart terug in de Raad van Commissarissen bij Feyenoord. Dat heeft de club maandagavond bevestigd. Troost was het afgelopen halfjaar werkzaam als interim-technisch directeur na het vertrek van Martin van Geel. Om zijn terugkeer in de RvC was nog wel het één en ander te doen. 

Aandeelhouders De Vrienden van Feyenoord zagen een terugkeer van Troost in de RvC niet zitten, omdat hij zijn eigen functioneren als technisch directeur dan zou moeten controleren. Troost neemt nu de plek van Richard Bruens in, die een stap opzij doet. De RvC van Feyenoord bestaat nu uit president-commissaris Toon van Bodegom, Gerard Moussault en Troost. De Vrienden van Feyenoord draagt binnenkort twee andere kandidaten voor. 

'Nadat de 'Vrienden' onlangs aangaven hem niet opnieuw te zullen voordragen als een van de door hen voor te dragen commissarissen, is nu uitgekomen op de constructie dat Bruens zijn zetel opgeeft om in de RvC toch ruimte te maken voor Troost en de VvF de mogelijkheid te geven twee zelfgekozen kandidaten voor te dragen', schrijft Feyenoord in een statement op de clubwebsite. 

'Iemand met voetbal-know how'

"De Vrienden hebben aangegeven hun plekken in te willen vullen met twee ondernemers", vertelt Van Bodegom. "Dat is ook hun recht. Wij vinden het wel cruciaal dat er ook iemand met echte voetbal-know how in de RvC zit. Vandaar dat Bruens nu op eigen initiatief terug treedt, om zo toch ruimte te maken voor Sjaak Troost."