Ajax-talent Rensch werd afgeserveerd bij PSV

Devyne Rensch maakt een uitstekende ontwikkeling door bij Ajax. Het pas 18-jarige talent is de vaste tweede keuze op rechtsachter en houdt daarmee zomer-aankoop Sean Klaiber achter zich. Het had weinig gescheeld of Rensch was bij een andere Nederlandse topclub opgebloeid.

Rensch speelde namelijk als jong voetballertje eens bij PSV, maar zijn avontuur in Eindhoven kwam niet tot slagen. “Ik liep eerst stage bij PSV, daar ben ik afgevallen”, blikt de verdediger terug. Dit seizoen staat de tellen van Rensch op tien officiële wedstrijden in het eerste van Ajax. Zijn opmars is rap gegaan. Iets wat de tiener zelf ook ziet.

“Het is best snel gegaan, ja. Dat brengt een andere spanning met zich mee. Je moet ook sneller denken en sneller spelen. De tegenstanders zijn ook slimmer. In mijn spel zit lef van achteruit. Ik dribbel vaak in en ga mijn man voorbij. Verdedigend sta ik ook wel goed. Ik leer veel van trainer Winston Bogarde. Als Noussair Mazraoui geblesseerd is, ben ik gelijk klaar om erin te komen.”

Het Ajax van Rensch neemt het donderdag in de Europa League op tegen OSC Lille.