Real Madrid eist statement van Ronaldo over geruchten, anders blijft transfersom een miljard

De transfer van Cristiano Ronaldo naar Juventus is in een belangrijke, beslissende fase beland, zo schrijft de Spaanse krant Marca. Real Madrid wil volgens het Spaanse medium een statement van Ronaldo, waarin hij verantwoordelijkheid neemt over zijn vertrek.

Real werkt alleen mee bij statement
De Spaanse club wil duidelijk maken dat het niet de wens van de club is om Ronaldo te laten vertrekken. Inmiddels is het niet meer de vraag of de Portugees vertrekt, maar wanneer en hoe het wereldkundig wordt gemaakt. Real is alleen bereid mee te werken aan de transfer naar Juventus als de sterspeler als eerste met een verklaring naar buiten komt.

Transferbedrag nog steeds één miljard
Ronaldo zelf weet dat media zullen gaan en blijven speculeren over zijn vertrek bij Real wanneer hij niet zelf met een verklaring naar buiten komt. De Koninklijke zelf houden zich ook vast aan het statement. Wanneer Ronaldo het statement niet brengt, zal het vastgestelde transferbedrag van één miljard euro worden gehandhaafd. De Portugees zou overigens niet bereid zijn om een clausule te tekenen waarin staat dat hij zijn versie van het verhaal in de toekomst niet mag vertellen.

Twintig miljoen euro extra
Ondertussen wacht Juventus op het verlossende telefoontje van zaakwaarnemer Jorge Mendes. Real Madrid moet nog aan de club aan Turijn bevestigen dat het transferbedrag van één miljard euro is gezakt naar honderd miljoen euro. De Oude Dame zou bereid zijn dat bedrag te betalen, maar Real Madrid zou vermoedelijk op het laatste moment twintig miljoen euro extra aan het bedrag toe willen voegen.