Erik ten Hag slaat terug na kritiek: "We zijn een beetje doorgeslagen met zijn allen"

Ajax heeft zondag na de 4-0 overwinning op FC Emmen het kampioenschap officieel veilig gesteld. Daarmee pakken de Amsterdammers na de gewonnen bekerfinale tegen Vitesse wederom de dubbel. In 2019 lukte dit Ajax ook al. Toch hangt er nog een lichte teleurstelling over de uitschakeling in de kwartfinales van de Europa League tegen AS Roma. Hoofdtrainer Erik ten Hag vindt dat we zijn doorgeslagen met ons verwachtingspatroon.

''Nu is uitschakeling in de kwartfinale van de Europa League slecht. Dan zijn we een beetje doorgeschoten met z'n allen. Je moet wel beseffen waar Nederland staat. Nederland is samen met Portugal het enige kleine voetballand dat nog meedoet. In Portugal is dat voorbehouden aan FC Porto en Benfica, in Nederland alleen aan Ajax," zo laat hij in gesprek met Voetbal International weten.

Kritiek Perez

Ten Hag reageert daarmee op de kritiek van ESPN-analist Kenneth Perez. De oud-Ajacied vindt namelijk dat Ajax geen topseizoen heeft gedraaid. De Amsterdammers hebben weliswaar de beker en het landskampioenschap gewonnen, maar dat is volgens Perez niet genoeg: ''Ik vind kwartfinale Europa League eigenlijk een domper voor het Nederlands voetbal en Ajax.''