Deze Feyenoord-spelers kunnen we zomaar zien schitteren op het WK in Qatar

Met het WK in Qatar voor de deur, is tijd om te kijken welke Eredivisie-sterren er kans maken om te schitteren op het prestigieuze toernooi. Dit keer is Feyenoord aan de beurt, die een handje vol spelers kan leveren.

Nederland

Voor slechts één Feyenoorder was er plek in de voorselectie van Oranje. Alleen Justin Bijlow lijkt zich in de kijker van bondscoach Louis van Gaal te hebben gespeeld.  De doelman keepte dit seizoen al vijftien wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij zes keer zijn doel schoon hield en twintig keer moest vissen. Of Bijlow in actie gaat komen in Qatar, is nog maar de vraag. In het oog van veel Feyenoord-fans waren Lutsharel Geertruida en zomeraanwinst Quinten Timber de grote afwezigen in de voorselectie. Het tweetal speelt een prima seizoen, maar lijkt Van Gaal nog altijd niet te kunnen overtuigen. Maar, zeg nooit, nooit.

Polen

Een zomeraanwinst van Feyenoord die we zeer waarschijnlijk wél op het WK in actie gaan zien, is Sebastian Szymanski. De Pool speelt een uitstekend seizoen, vier doelpunten en assists, tot dus ver en is mijn 17 interlands geen onbekende van bondscoach Czesław Michniewicz.

Mexico

Acht keer mocht Santiago Giménez al in actie komen voor Mexico en wist daarin twee keer te scoren. De spits maakte deze zomer de overstap van CD Cruz Azul naar Feyenoord en sprak voor zijn transfer met bondscoach Gerardo Martino. In Mexico wist Giménez voor zijn vertrek naar Nederland al zes keer te scoren in zes wedstrijden, waar zijn teller in het shirt van Feyenoord op vijf uit dertien staat.

Iran

Met een deelname van Iran aan het WK is de kans enorm dat we Alireza Jahanbakhsh in actie gaan zien. De aanvaller speelde al 64 interlands voor Iran, waarin hij dertien keer trefzeker was. Echter is het seizoen van Jahanbakhsh nog niet zo spectaculair, met drie assists en twee doelpunten in twaalf optredens voor Feyenoord.