Oostenrijkse media spreken van 'aframmeling': "Historisch slecht"

In Oostenrijk is de 6-0 overwinning van Feyenoord hard aangekomen. De Rotterdammers hadden in De Kuip, waar de Noordtribune door een straf van de UEFA gesloten was, geen kind aan Sturm Graz: "Historisch slecht", zo schrijft Heute.

Feyenoord opende vroeg de score via Alireza Jahanbakhsh en via flitsende combinaties op de linkerflank zorgden David Hancko en Danilo voor de tweede en derde treffer aan Rotterdamse zijde. Vlak voor rust bekroonde Jahanbakhsh zijn weergaloze avond met een tweede treffer en na rust breidde Feyenoord de score uit naar 6-0 via invaller Santiago Giménez en Oussama Idrissi. Der Standard spreekt van een 'historische aframmeling': "Het debacle betekent direct de vierde zwaartste nederlaag in de Europese geschiedenis voor Sturm Graz", schrijft de krant, die vooral onder de indruk is van de scoringsdrift van de Rotterdammers: "Ze maakten er zes tegen een verdediging die drie wedstrijden op rij de nul hield", aldus het Oostenrijkse dagblad. Door de klinkende zege in De Kuip en het verlies van Lazio Roma in Denemarken staat Feyenoord momenteel eerste in Groep F van de Europa League.

Bekijk de hoogtepunten van de wedstrijd hieronder en geniet nog een keer na van het doelpuntenfestijn in De Kuip:

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over Feyenoord - Sturm Graz vind je hier!’

Slot zeer tevreden over zijn team: "Ik zag een team dat bereid was om agressief en brutaal te spelen"

Slot bedankt verslaggever voor jarenlange dienst met prachtig cadeau

Kenneth Perez over concurrentie in de spits bij Feyenoord: "Ik denk dat hij de mindere is van die twee"

VIDEO GOAL: Danilo rondt keurige aanval af! (3-0)

VIDEOGOAL: Feyenoord vroeg op voorsprong door Jahanbakhsh (VIDEO)

Ondanks afwezigheid toch boodschap van Het Legioen middels spandoek

Opstelling Feyenoord bekend: Lopez, Jahanbakhsh en Idrissi in de basis

Feyenoord ongelukkig tegen Oostenrijkse teams: lukt het de Rotterdammers om Sturm Graz te verslaan?

Sterker door strijd aflevering 3; Fikse nederlaag tegen Lazio, zorgeloze avond in Rotterdamse derby en PSV-uit