FC Twente boekt nettowinst mede dankzij transfers van ex-spelers

FC Twente heeft via het jaarverslag gecommuniceerd dat de club een nettowinst van 2 miljoen euro is geboekt. Dit is onder meer gerealiseerd door de transfers van oud-spelers als Joachim Andersen, Steven Berghuis, Marko Arnautovic en Jesús Corona en de verkoop van Joël Drommel (naar PSV) en Queensy Menig (naar Partizan Belgrado). De club uit Enschede hoopt over vijf jaar van de grootste schulden verlost te zijn.

In het jaarverslag van FC Twente wordt geschreven dat de kosten zijn gestegen met 7,1 miljoen naar een totaal van 27,5 miljoen. Deze stijging werd onder meer veroorzaakt door stijgende personeelskosten. Daartegenover stond wel de openstelling van het stadion, de Grolsch Veste, na de coronapandemie, waardoor het spelersbudget kon worden verhoogd en de kantoororganisatie kon worden uitgebreid.

Transfersommen

FC Twente compenseerde het negatieve operationele gedeelte met de transfers van Drommel en Menig. De eerstgenoemde werd voor 3,5 miljoen euro verkocht aan PSV, terwijl de laatstgenoemde voor 700,000 euro werd verkocht aan Partizan Belgrado.

De kassa in Enschede rinkelde daarnaast ook doordat oud-spelers van de Tukkers een transfer maakte in de zomer van 2021. Andersen vertrok voor maar liefst 17,5 miljoen euro naar Crystal Palace en Arnautovic trok voor 3 miljoen euro naar het Italiaanse Bologna. Daarnaast werd Berghuis voor 5,5 miljoen verkocht door Feyenoord aan Ajax en trok Jesus Corona voor 3 miljoen euro van Porto naar Sevilla. Mede dankzij deze transferinkomsten steeg de omzet naar 26,9 miljoen euro.