Ultee realistisch na forse nederlaag: "Ajax is wereldtop, verschillen zijn immens"

Trainer Sjors Ultee vindt het geen schande dat zijn ploeg met 0-5 verloor van Ajax. Volgens de oefenmeester van Fortuna Sittard zijn de kwaliteitsverschillen tussen de ploeg van Ten Hag en andere Eredivisie-ploegen 'immens'.

'Wereldtop'

De thuisploeg kon absoluut geen vuist maken tegen de Amsterdammers: "Dat is het nadeel van zo'n grote club in je competitie hebben", aldus Ultee voor de camera van ESPN. "Voor mij is Ajax niet alleen de top van Nederland, maar ook wereldtop." Op de vraag of het nog leuk is om tegen Ajax te spelen reageerde Ultee als volgt: "Die één van de twintig keer wel. Ze kwamen vandaag in hun sterkste opstelling. Dan weet je dat het heel lastig is. Je probeert je huid zo duur mogelijk te verkopen en de schade te beperken, hoe vervelend dat ook klinkt."

Kwaliteitsverschil

"De verschillen zijn gewoon immens. Ik denk dat weinig clubs in Nederland goed partij kunnen bieden tegen Ajax. Ik hoorde Ten Hag al over Bayern tegen Bochum dit weekend. Dit gebeurt in meer competities. De verschillen worden groter. Dat zie je terug in het geld en op het veld. Als Ajax met hun bank zou spelen, hebben ze alsnog een heel goed elftal staan."

Feyenoord-doelman vertrekt