AS Roma neemt afscheid van Fonseca

Paulo Fonseca vertrekt aan het einde van dit seizoen bij AS Roma. De Portugese oefenmeester gaat zijn contract in Rome niet verlengen.

"Namens iedereen bij AS Roma willen we Paulo Fonseca bedanken voor het harde werk en leiderschap dat gedurende deze twee jaar is getoond", laat Dan Friedkin in een statement weten. "Paulo leidde het team door verschillende uitdagingen, waaronder de COVID-pandemie".

"Hij deed dit met vrijgevigheid en eerlijkheid. Hij heeft bovendien een geweldig karakter", vervolgt de clubvoorzitter. "We wensen hem het allerbeste bij zijn toekomstige inspanningen en zijn ervan overtuigd dat hij een fantastische meerwaarde zal vertegenwoordigen, waar hij ook gaat".

'Ups en downs'

Fonseca heeft zich ook uitgelaten over het nieuws. "In deze twee jaar hebben we ups en downs meegemaakt, maar ik heb altijd mijn best gedaan voor deze club en voor deze stad, die me heel goed heeft verwelkomd. Ik wil alle Roma-fans bedanken".

De 48-jarige trainer tekende in 2019 een contract voor twee jaar in Italië. Voordat Fonseca werd aangesteld als trainer van AS Roma, had hij de leiding over onder meer Sjachtar Donetsk en SC Braga.