Fraser over samenwerking met Van Gaal: 'Hij kon mij zich niet meer herinneren'

Nu de KNVB en Louis van Gaal akkoord zijn over een derde termijn, komt er steeds meer duidelijkheid naar buiten over de staff. Henk Fraser zal een dubbelrol als trainer van Sparta en assistent van Van Gaal bij Oranje gaan vervullen. Volgens de trainer kon Van Gaal hem niet eens meer herinneren.

Dat onthult Fraser in gesprek met De Telegraaf. Fraser en Van Gaal waren als voetballers in de jaren '80 teamgenoten van Sparta. "Ik heb destijds niet echt een goede indruk achtergelaten", zegt Fraser lachend. "Hij kon mij zich niet herinneren. Ik zei tegen heb dat ik verdomme zelfs mee ben geweest naar dat Europese duel bij Hamburger SV."

Wat Van Gaal zich wel goed kan herinneren zijn de prestaties van Fraser als trainer. Op basis daarvan kwam de kersverse bondscoach uit bij de trainer van Sparta. "Wat ik ervan vind? Iedereen zou het een eer vinden bij het Nederlands elftal aan de slag te gaan en dat geldt voor mij ook. Als iemand als Van Gaal je vraagt, heeft dat ook impact op andere mensen, merk ik."

'Het gejank over kansen' is iets waar Fraser zich aan hekelt. Bij zijn aanstelling wijzen veel mensen namelijk naar diversiteit. “Ik denk niet in kleur, afkomst, geloof of gender. Dat klinkt misschien idealistisch, maar het speelt gewoon niet in mijn leven", aldus Fraser. “Ik wil ook totaal geen deelgenoot zijn van dat soort discussies, omdat het niet in mijn leven past. Van mij mag niemand uitgesloten worden. Nu ook. Ondanks alle goedbedoelde meningen en adviezen, ik doe iets als ik voor mezelf vind dat ik het moet doen.”