Cillessen klaar voor interlandperiode met Oranje: "Elke keer als in naar Oranje ga, dan ga ik om te spelen"

Jasper Cillessen kreeg van bondscoach Louis van Gaal weer de kans om zich te bewijzen bij het Nederlands elftal. De 33-jarige goalie van NEC Nijmegen zit bij de selectie voor de duels tegen Polen en België, maar Cillessen zelf droomt van het WK in Qatar.

In de laatste weken heeft de Nederlander zich al regelmatig bewezen in het doel van de ploeg uit Nijmegen. Mede dankzij zijn reddingen hield de ploeg van trainer Rogier Meijer een punt over aan de uitwedstrijd bij FC Utrecht. Aanstaande maandag mag hij zich melden bij Oranje voor de Nations League-duels tegen Polen en België. 

Hij is echter niet zeker van een basisplaats, want Van Gaal toverde meer verrassingen uit zijn hoge hoed. Andries Noppert en Remko Pasveer maken namelijk voor de eerste keer deel uit van de definitieve Oranje-selectie, maar dat betekent niet dat Cillessen zijn ambities daarop aanpast. Hij wil zich weer terugvechten bij het nationale elftal en hoopt deel uit te maken van het team dat afreist naar Qatar voor het WK.

"Ik ga er niet heen om een weekje vakantie te houden", zegt de doelman tegen ESPN over de naderende interlandperiode en het WK in Qatar. "Het is aan de bondscoach, maar ik ga wel gas geven. Ik ben vooral blij dat ik er zelf bij ben. De rest is aan de bondscoach. Ik kan helaas niet in zijn hoofd kijken", aldus de gretige 33-jarige doelman.

Justin Bijlow werd door de bondscoach niet geselecteerd en dat betekent dat Van Gaal waarschijnlijk de kans gaat bieden aan de nieuwkomers onder de lat. Cillessen is echter niet van plan om als tweede keus te fungeren en wil zich van zijn beste kant laten zien. "Zo denk ik sowieso nooit. Elke keer als in naar Oranje ga, dan ga ik om te spelen. Ik ga nooit met het idee om lekker op de bank te zitten of vakantie te houden".