Barca-trainer op schopstoel; moet Oranje vrezen voor vertrek Ronald Koeman?

Barcelona lijkt naast het kampioenschap te grijpen na het 2-2 gelijkspel dinsdagavond tegen Atletico Madrid en dus zit de trainer Quique Sétien op de schopstoel. Spaanse media weten het zeker: hij gaat de club na dit seizoen hoe dan ook verlaten, zelfs als de Catalanen nog de titel pakken. Voetbaljournalist Eduardo Inda stelt bij El Chiringuito dat Ronald Koeman erg hoog op het lijstje staat om Sétien op te volgen, schrijft Voetbalzone.

Ronald Koeman

Volgens Inda zijn er twee opties. "Voorzitter Josep Maria Bartomeu denkt aan Xavi als coach, maar Xavi vraagt om het vertrek van Eric Abidal (technisch directeur). De president gaat deze eis niet inwilligen."  "En dat is waarom Barcelona kijkt naar de persoon die in 1992 erg belangrijk was voor de club: Ronald Koeman." 

Met een rake vrije trap bezorgde de huidig bondscoach van het Nederlands Elftal Barcelona destijds in de finale van de Europa Cup tegen Sampdoria de winst (1-0). 

Of die situatie gevolgen heeft voor Oranje?  "Ook al zit hij nu bij Nederland... Als ze hem vertellen dat hij Barcelona mag gaan trainen, denk ik dat hij zou gaan."