Deze landen hebben zich al geplaatst voor het WK 2022 in Qatar

Nu het WK 2022 steeds dichterbij komt, zijn de meeste deelnemers al bekend. Naast gastland Qatar en het Nederlands Elftal, weten in totaal 27 landen* al dat zij in de winter van 2022 mee mogen doen aan het WK. Deze landen hebben zich al geplaatst voor het WK 2022 in Qatar.

*In totaal doen er 32 landen mee aan het WK 2022.

Europese deelnemers WK 2022

In Europa zijn de meeste deelnemers voor het WK 2022 al bekend. Portugal en Polen wisten zich via de play-offs te plaatsen voor het eindtoernooi. Verder maken Oekraïne, Schotland en Wales nog kans op deelname aan het WK. 

Zuid-Amerikaanse deelnemers WK 2022

In Zuid-Amerika weten de vier landen al dat zijn aankomende winter naar het WK in Qatar mogen. Brazilië eindigde in de poule waar tien landen aan meedoen, als eerste. Argentinië eindigde al op de tweede plaats, waar ook Uruguay en Ecuador al zeker zijn van plaatsing. Peru heeft via de play-offs nog kans op een WK-ticket.

Noord-Amerikaanse deelnemers WK 2022

In Noord-Amerika zijn Canada, Mexico en de Verenigde Staten al zeker van deelname aan het WK 2022 in Qatar. Costa Rica heeft via play-offs nog kans op een WK-ticket.

Aziatische deelnemers WK 2022

In Azië en het Midden-Oosten zijn al vijf deelnemers bekend. Gastland Qatar plaatse zich zonder kwalificatie al voor het WK, waar tot nu toe Iran, Japan, Saoedi-Arabië en Zuid-Korea zich via kwalificatie al wisten te plaatsen. De Verenigde Arabische Emiraten maakt via de play-offs nog kans op een WK-ticket, net zoals Australië en Nieuw-Zeeland.

Afrikaanse deelnemers WK 2022

In Afrika zijn alle deelnemende landen aan het WK 2022 in Qatar bekend. Na een zinderende play-off-rond, zijn Ghana, Kameroen, Marokko, Senegal en Tunesië zeker van deelname aan het WK.

deelnemers wk

Feyenoord-doelman vertrekt