'Schuurs en Klaiber gaan voor nieuw avontuur, Ünüvar staat voor tijdelijk vertrek'

Naci Ünüvar gaat naar alle waarschijnlijkheid op huurbasis vertrekken bij Ajax. Het is nog onbekend of dit binnen- of buitenland betreft, maar het Algemeen Dagblad weet te melden dat hij Amsterdam tijdelijk gaat verlaten. Perr Schuurs en Sean Klaiber kijken naar een nieuwe club.

De kans is heel klein dat Ünüvar dit seizoen minuten kan maken in het elftal van trainer Alfred Schreuder. Hij zette onlangs zijn handtekening onder een contract tot medio 2026, maar gaat nu zijn geluk tijdelijk elders beproeven. Van een debuut in de Eredivisie is het nog niet gekomen, maar dat de middenvelder al jaren op de deur klopt, is geen verrassing meer. Het aankoopbeleid van Ajax is ook één van de redenen dat jeugdspelers moeilijker doorbreken, aldus de krant. In januari 2020 debuteerde de negentienjarige voetballer tegen Spakenburg in de KNVB Beker. Twee jaar later zijn er slechts twee wedstrijden bijgekomen.

Schuurs en Klaiber lijken Amsterdam echter definitief te verlaten. De twee verdedigers zijn volgens het medium aan het 'mikken op een nieuw avontuur'. Ajax heeft het vertrek van de twee voetballers waarschijnlijk al ingecalculeerd en hoopt voor Schuurs een bedrag van zo'n tien miljoen euro te ontvangen.